razlaga izvida
Pozdravljeni! prosila bi za razlago izvida:
MR LUMBALNE HRBTENICE
Levostranska posteolateralna discus hernija v nivoju L5-S1.Duralna vreča je potisnjena dorzalno,levi reces je iztisnjen. Stenoza spinalnega kanala v nivojih L3-4 in L4-5.
degenerativne spremembe na diskusih in vretencih.Lumbalna hrbtenica ima ohranjeno fiziološko tkivo.
vsebina duralne vreče ne kaže patoloških sprememb.Prikazani del medule ima normalen položaj,obliko,širino in struktruo. V predelu prevertebralnih in paravertebralnih mehkih tkiv ni videti patoloških sprememb.cista v male medenici,levo.
v naprej se vam zahvaljujem.
lep pozdrav
Na slikah je izražena spondiloza in osteohondroza, vidni so znaki akutne bolečine. Izrastki nakazujejo na relativno stare spremembe.
Niste navedli simptomov, ki bi mi olajšali izdelavo ocene.
Lep pozdrav,
Za privat:
Gre za okvaro ploščice L5-S1, ki nekoliko utesnjuje izstop levega živca, vendar ne gre za hude spremembe.
Niste navedli simptomov, ki bi mi olajšali izdelavo ocene.
Podobne primere smo z manualno terapijo že uspešno zdravili (mozek ni utesnjen), oglasite se s slikami in izvidi v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,
Osifikacija pomeni, da se v mehkih tkivih nabira kostno tkivo, kar je lahko tudi posledica poškodbe ramenskega obroča, kjer se je razvila kalcinacija.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
stara sem 35 let in že 2 meseca imam konstatne glavobole 24 ur na dan, pri katerih imam občutek da prihaja iz vratu. Vmes sem prejemala injekcijsko terapijo Olfen+Dexametazon. Takrat sem se počutila odlično, vendar kamlu po prenehanju, se je glavobol spet pojavil. Zato sem bila napotena na RTG vratne in prsne hrbtenice. Sedaj imam izvid, vendar mi nič kaj dosti ne pove, zato vas prosim za razlago in mnenje kaj je potrebno storiti v prihodnje.
RTG VRATNE HRBTENICE
Angulacija sag.osi nivo C3, C4; ligamentarni aparat?
Impresija spinalnega kanala nivo C3
Manjše kostne naplastitvve ob robovih korpusov posameznih vretenc; C4 impresija v foramina intervertebralija.
Iv. prostori v mejah normalnega.
Mineralizacija, kostna struktura skeleta ohranjeni.
RTG TORKALNE HRBTENICCE
Manjše kostne naplastitve ob robovih korpusov posameznih vretenc. Iv. prostori ohranjeni. Mineralizacija, kostna struktura skeleta brez posebnosti.
Hvala in lp
Najbolj verjetno gre za cervicobrachialgijo – glavoboli so povezani s spremembami v vratnem delu hrbtenice, najbolj verjetno v segmentu C3-C4. Angulacija kaže na znak akutnih težav.
Manualna medicina je zelo učinkovita za zdravljenje takih težav – oglasite se s slikami v naši ordinaciji.[/url]
Oglejte si še:
Kompresijske in kapilarne motnje pri osteohondrozi vratnega dela hrbtenice[/url]
Lep pozdrav,
Pregled in terapije so samoplačniške, pregled stane 40, terapija pa 35 euro.
Ocenjujem, da bi bilo pri vas potrebno 4-6 terapij.
Lep pozdrav,