razlaga izvida
Spoštovani, prosim za razlago izvida, ki sem ga prejela po RTG slikanju ter za mnenje;
Lomljena os na nivoju C4-C5 – stanje po poškodbi?.
Izravnana vratna lordoza na lateralnem posnetku, funkcionalno slikanje ne prikaže sprememb, ki bi govorile v prid poškodbi ligamentalnega aparata. Prevertebralni prostor je na vseh posnetkih normalen. Začetni spondilofiti na segnemtu C5-C6, ki blago vtiskajo desni nevroforamen na tem segmentu. Ostali nevroforamni so primerni.
MNENJE: blage degenerativne spremembe na vretencu C5-C6 in izravnana vratna lordoza. Ni dokazov za ligamentarne okvare.
Moram povedat, da mi je zdravnik dal tablete proti bolečinam Analgin ter Torecan proti vrtoglavicam. Danes pa sem prejela napotnico za fizioterapijo. Ker se to vleče že 14 dni sem malo v skrbeh kajti občasno se mi še vedno vrti oz. čutim omotico in bolečine so prisotne tako v vratu kot v rami in ledvenem delu hrbtenice.
Prosim, če mi lahko svetujete kaj lahko še storim in kam se lahko še obrnem.
hvala, mamiR
lep pozdrav mamiR
Zaradi bolečin se določene mišice skrčijo in lordoza je verjetno posledica teh bolečin.
Izvid vratne hrbtenice ni prav slab, problemi so na nivoju C5-C6, kar lahko odpravimo z manualno medicino. Hkrati bomo ugotovili kje v ledvenem delu je vzrok za bolečine in poizkusili odpraviti tudi to. Če se odločite za pregled, prinesite s seboj Rtg slike.
Lep pozdrav ,
Spoštovani!
Moja 24 letna hčerka se že eno leto zdravi zaradi močnih glavobolov. Ti so zdaj po vsakodnevni terapiji z zdravili prenehali. Njen prvi EEG izvid ni pokazal nič posebnega. EEG so ji zdaj opravili znova. Ker mora še kar nekaj mesecev čakati na pregled pri zdravniku ( vmes mora opraviti še CTA ) vas lepo prosim za razlago izvida.
Nad okcipitalnimi odvodi ter postcentralno se zaznamuje srednjevoltažna, dobro oblikovana alfa aktivnost fr. 10 c/sec. Vizualna blokada je dobro izražena.
Nad sprednjimi areali se zaznamuje amplitudno in frekvenčno primerna aktivnost.
Občasno med snemanjem nad frontotemporalnimi odvodi obojestransko zaznamujemo skupine in krajše serije višjevoltažnih, ostrejših valov spektra theta alfa.
Specifičnih grafoelementov in paroksizmalnih izbruhov ni.
HV, FS: analogno.
Zaključek:
Mejni do lahno abnormen EEG posnetek, kar gre na račun dizritmije ostrejših valov spektra theta alfa nad frontotemporalnimi odvodi obojestransko.
Upam, da izvidi ne pomenijo kaj hudega, zato vas lepo prosim za Vaše mnenje in se Vam za odgovor najlepše zahvaljujem.
LP, Naja
V izvidu ni videti nič posebnega in kažejo, da je z glavo vse v redu. Za glavobole so lahko krivi sinusi ali vratni del hrbtenice.
Lep pozdrav,