Najdi forum

Pozdravljeni!

Pred pol leta sem bila na operaciji HD L4-L5 levo. Komisija mi je zaključila bolniški dopust po 3 mesecih po operaciji. Pričela sem delati s polnim delovnim časom. Ker še vedno čutim bolečine (sicer ne tako hude – ne morem sedeti ali dalj časa stati), občutek na levi nogi ni pravi, sem januarja 2009 opravila elektromiografijo spodnjih okončin. Preiskava je pokazala znake hude okvare korenine L5 levo. Nevrolog me je napotil še na kontrolno MR preiskavo. MR je pokazala blage degenerativne spremembe na diskih L4-L5 in L5-S1 ter levostransko foraminalno protruzijo na segmentu L5-S1 in degenerativne spremembe na fasetnih sklepih distalnih dveh segmentov lumbalne hrbtenice.

Prosim za Vašo razlago, k ortopedu grem šele v marcu.
Nevrolog je predlagal skrajšani delovni čas. Osebna zdravnica mi je odprla bolniški dopust za polovični čas. To velja za en mesec, potem pa spet odloča komisija. Po izkušnjah bo verjetno spet odločila, da sem povsem sposobna za polni delovnik. Prosim za Vaše mnenje o tem.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!
Pred petimi meseci sem imela operacijo HD L4-L5. Komisija mi je zaključila bolniško po treh mesecih po operaciji, pričela sem s polnim delovnim časom. Ker še vedno čutim bolečine (ne morem sedeti, stati, občutek leve noge ni pravi), sem januarja opravila elektromiografijo nog.
Preiskava je pokazala hude okvare korenine L5 levo. Nevrolog me je napotil še na kontrolno MR preiskavo. Ta je pokazala blage degenerativne spremembe na diskih L4-L5 in L5-S1 ter levostransko foraminalno protruzijo na segmentu L5-S1 in degenerativne spremembe na fasetnih sklepih distalnih dveh segmentov lumbalne hrbtenice.

Prosim za Vašo razlago, k ortopedu grem šele v marcu.
Nevrolog je predlagal skrajšani delovni čas. Osebna zdravnica mi je odprla bolniški dopust za polovični čas za en mesec. Potem pa odloča komisija. Prosim še za Vaše mnenje o upravičenosti do skrajšanega delovnega časa.

Havala za odgovor in lep pozdrav.

Operacija vam je sicer odstranila hernijo, vendar je medvretenčni prostor ostal še vedno preozek, saj ga z operacijo ne morejo razširiti, kar je osnova vaših problemov.
Medvretenčni prostor lahko nekoliko razširimo z manualno terapijo in umirimo razdražen živec.
Kar se tiče bolniške žal ne morem ocenjevati, saj premalo poznam vaš sistem.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close