Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija razlaga izvida

razlaga izvida

Prosim, če mi lahko malo razložite izvid, ki mi ga je napisala moja zdravnica. Naj povem da sem bila na laserskem posegu zaradi ruptur.

Visus: dex: c/c -2.50 Dsph=1,0
sin: c/c -3,0 Dsph= 1,0

TA dex: 17 mmHg
sin: 15 mmHg

Biomikroskop: sprednji segment normalen o.u.
Fundus o.u.: PNO rožnati, jasno omejeni, v nivoju retine. Žilje in makuli v mejah normale.
Goldmann o.sin.: pa periferiji o.sin. ob 10 h lepi pečati okrog degenerativne spremembe in rupture

TH: ex!

Prosim, če mi poveste tudi če je očesni pritisk normalen, ker sem to pozabila povprašati mojo zdravnico in ali gre mogoče za kakšno nevarnost. Naj povem da imam komaj 25 let in me resnično malo skrbi.

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Gre za kratkovidnost na obeh očesih, sicer je očesno stanje primerno razen periferno pečati po laserski fotokoagulaciji, ki ste jih tudi vi navedli sicer je z mrežnico vse v redu. Glede očesnega pritiska je povsem v mejah normale in izvid ne govori za kaksno nevarnost v tej smeri. Pomembno je le kontrole ocesnega ozadja vsaj na vsake dve leti.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Opravičujem se za sitnarjenje. Zadnjič sem pozabila še povprašati, ali je možno da se mi to še ponovi. Pa tudi to ali se moram paziti pri kakšnem dvigovanju, ker takrat mi je moja zdravnica rekla da en teden ne smem dvigovati več kot 7 kg in ne s kakšnimi športnimi aktivnostmi.
Najlepše se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Te bolezenske spremembe se lahko se kdaj pojavijo in zato so potrebne redne kontrole ocesnega ozadja. Tudi glede dviganja tezkih bremen imate prave informacije. Raje svetujemo, da se izogibate dvigovanju tezkih bremen.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close