Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Razlaga izvida

Razlaga izvida

Spoštovani!

Zdravnik me je napotil na CT glave, pred tem pa sem morala iti na pregled krvi. Na CT sem naročena sredi novembra, izvide krvi sem dobila po pošti in bi vas prosila, če mi lahko pojasnite kaj pomenijo:
S-Sečnina – 6,0 mmol/L (2,8 – 7,5);
S-Kreatinin – 92 mol/L (44-80);
oGF (ocena po MDRD) – 58 mL/min (nad 90);
oGF (ocena po CKD-EPI) – 65 mL/min (nad 90).

Istočasno bi pa vas vprašala še glede bolečin na levi strani pod rebrnim lokom. Že nekaj dni me namreč boli na sprednji levi strani pod rebri in ob strani, prav tako pa v isti višini na hrbtu. Bolečina je hujša ob kašljanju in npr. pripogibanju. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav!

Laurina

Spoštovani!

Izvidi so vključno s kreatininom praktično normalni, oz. kažejo na neokrnjeno delovanje ledvic.

Bolečina pod LRL bi bila najpogosteje posledica napenjanja, gibov, napora – mišične narave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Zanima me še nekaj stvari glede CT-ja. Ali je res, da je CT preiskava glave zelo škodljiva in lahko povzroči raka? Sama sem že prebolela raka dojke, zato me sedaj skrbi in najraje ne bi šla na to preiskavo. Verjetno so mi zaradi tveganja na dom poslali obrazec, da se strinjam z omenjeno preiskavo in da ne podpisujem pod prisilo.
Prosim za vaše mnenje.
Lep pozdrav!

Laurina

Spoštovani!

Dodatno sevanje znaša približno toliko kto nekajmesečno sevanje, ki ga dobimo iz narave. Nič posebnega v primerjavi s pričakovanimi koristmi izvida.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close