Najdi forum

Razlaga izvida

Prosim Vas za razlago izvida…Izvid MR SIS,zaradi suma na sakroiliitis je v mejah normale.Med preiskavo so tudi napisali,Iregularne krovne plosce L5-S1 na levi strani s pasom edema prilezne kostnine,ki se po kontrastu ojaci. Stara sem 51 let,bolecine imam mocne,stalne v ledveni hrbtenici,okrog kolkov,v preponah,imam slabost,gre mi na bruhanje,a ne bruham,zadihanost,utrujenost.Bolecine su prisotne ob gibanju in tudi v mirovanju..Kaj je mozno da gre za spondilodiscitis ? Za odgovor se zahvaljujem,Lp !

Spoštovani!
MRI sakoiliakalnih sklepov je bil normalen, videli so pa tudi na teh posnetkih (čeprav to ni prava preiskava za ledveno hrbtenico), da imate obrabljeno medvretenčno ploščico na nivoju L5-S1. Ne izgleda kot spondilodiscitis, vendar ni to prava preiskava. Opravite še MR ledvene hrbtenice ciljano s kontrastnim sredstvom.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close