Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT razlaga indirektnega coomsovega testa

razlaga indirektnega coomsovega testa

Pozdravljeni!
Stara sem 29 let in sem 3 noseča (11 tednov). Pri prvih dveh nosečnostih je bil izvid Indirekntega coomsovega testa negativen, zdaj pa imam test pozitiven (specifikacija pt, liss: pt niso prisotna, specifikacija pt s papainom: prisotna so anti-Lea PT, titer 0). Imam krvno skupino A RhD pozitivno.
Pri prvih dveh je nosečnost in porod potekal brez posebnosti, zdaj se je pa v 10 tednu pojavila krvavitev, ki je po 5 dneh počivanja minila, oziroma je ostal le rjav izcedek (komaj omembe vredno). G pravi, da je morda vzrok v izvidu Coomsovega testa. Ni mi pa obrazložila v kakšnem smislu?
Zato bi vas prosila, da mi razložite izvid in možna tveganja za otroka?

Indirektni Coombsov test je pozitiven, ker so zaznali prisotnost antiteles proti Lewisovi skupini v vašem serumu. Le-antigen je šibak antigen, ni vezan na rdeča krvna telesca ampak je v krvnem serumu. Prisotnost protiteles proti tej skupini pri vas, za zdravje ploda ni škodljiva, saj so ta protitelesa iz skupine IgM, ki ne morejo skozi placento, zato je plod pred njimi varen.
Vzrok za krvavitev v sedanji nosečnosti je verjetno drugje.
Srečno!

New Report

Close