Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) razlaga histološkega izvida

razlaga histološkega izvida

Spoštovani!

Prosim Vas za razlago histološkega izvida pri gastroskopiji.

D2 3x odščip, trije aktivni drobci
tehnike: PHE 1x, CD3 1X
Mikroskopski opis: ps

DVANAJSTNIK ODŠČIPI: Kronični duodenitis z ohranjeno arhitekturo resic in kript
Imunohistokemično barvanje CD3 prikaže posamezne limfocite T v epiteliju na površini

DODATNO MNENJE: Prepričljive patologije tudi patohistološka preiskava ne pokaže.

Mi lahko prosim čimprej odgovorite, kaj pomeni ta izvid?

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Najverjetneje so odvzeli koščke iz sluznice dvanajstnika zaradi suma na celiakijo, ki pa je patohistološko niso potrdili. Ugotavljajo le kronično vnetno dogajanje.

Lp;Nataša Smrekar

Spoštovani,
Sem starejši občan (1940). Pred par dnevi sem padel iz nizkih lestev in se močno udaril v desno golen. Na urgenci so mi priporočili počitek ker Ultrazvok in rendgen nista pokazala kake resne poškodbe. Po padcu (Pred 4 dnevi) sem opazil tudi malo krvi na spodnjih hlačkah v predelu anusa, vendar to nisem omenil zdravnikom pri pregledu na urgenci.

Sedaj pa opažam močno zaprtje odvajanja blata, kljub več odvajalnim tabletam ali odvajalnemu čaju. Imam močni poriv za odvajanje, vendar je v anusu nekako zaprta izhodna pot. Prosim za nasvet

Hvala,

Spoštovani,

možna je neprepoznana poškodba hrbtenice, zato vam svetujem pregled pri zdravniku.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close