Razlaga besed in številk
Pozdravljeni,
ravmatologinja mi je na izvid napisala, da sem v mirovanju evpnoična, kardialno kompenzirana, RR 102/95, fr 837 min.
Mi lahko, prosim, razložite kaj to pomeni, evpnoičen in kaj kardialno kompenziran? Prav tako me zanima, kaj vam pove moj pritisk 102/95 ter kaj je fr 837min?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Eupnoičen je pridevnik , ki dobesedno pomeni “dobro dihajoč”. Mi pišemo, da ima bolnik normalno dihanje
Kardialno je pridevnik, ki pomeni “srčno”
Kompenziran je pridevnik ki pomeni “v ravnotežnem stanju”
Kardialno kompenziran pomeni, da srce normalno deluje
Normalni krvni tlak je okrog 120/80 mm Hg. Pri vas je zgornji tlak normalen in spodnji nekoliko previsok (morda samo trenutno)
S kratico “fr” napišemo srčno frekvenco (hitrost bitja srca). Srčna frekvenca 837 na minuto ne obstaja. Morda je bila 83,7 (višine srčne frekvence napisane z decimalko še nisem doživel. )
Kot izkušen zasebni vlagatelj vam ponujam hiter in enostaven način za pridobitev finančne podpore. Odobrim kredite po vsej Sloveniji brez provizije. Moji pogoji so pošteni in pregledni, zato ste lahko prepričani, da ni skritih stroškov. Ne glede na to, ali morate premagati kratkoročne finančne težave ali narediti večjo naložbo, sem tukaj, da vam svetujem in vas podpiram. Kontaktirajte me še danes, da izvem več o vaših možnostih in poiščem rešitev, ki ustreza vašemu finančnemu položaju. reichardklaus1@gmail.com