Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Razkužilo Sterl STAT

Razkužilo Sterl STAT

V spletni lekarni sem zasledila razkužilno peno in druge dodatke Sterl STAT, ki naj bi bili narejeni brez alkohola na bazi byotral-a. Uničevala naj bi vse bakterije in viruse, vključno z virusom nove gripe. Pena naj bi na rokah učinkovala do 6 ur, robčki pa naj bi na površinah učinkovali do 7 dni.

Zanima me ali so ta razkužila res primerna za uničevanje virusov? In ali je resnično možno, da na rokah učinkuje do 6 ur?

Ker imam občutljivo kožo in mi jo alkoholna razkužila razdražijo bi takšno razkužilo kupila z veseljem, če ni to samo trenutna muha izdelovalcev, ker pač v novi gripi vidijo zaslužek?

Kaj sploh je byotral?

Prosim vas za nasvet. Hvala

LP

https://www.facebook.com/actio.si

Pozdravljeni!
Sterl STAT je novost med razkužili na tržišču. Byotrol je higienska tehnologija naslednje generacije in je idealen biocid.
Vsebuje sestavine, ki delujejo tako fizikalno kot kemično na viruse in bakterije. Razkužilo vsebuje polimere (preprečujejo nastanek biofilma), ki vsebujejo polarne in nepolarne skupine, ki fizikalno deluje tako, da se virusi in bakterije ne morejo pritrditi na kožo ter se razmnoževati oziroma jih fizikalne sile tudi uničijo in tako propadejo. Razkužilo vsebuje tudi kemični biocid, ki še dodatno uničuje mikroorganizme. Za tako dolgo učinkovanje poskrbijo posebni polimeri, ki omogočajo da se razkužilo zadržuje na koži do 6 ur oziroma na površinah do 7 dni.
Menim da bo to razkužilo primerno za vas, je pa potrebna previdnost če bi se pojavila alergija na sestavine tega razkužila.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

Najlepša hvala. Ga že uporabljam.

https://www.facebook.com/actio.si

New Report

Close