Najdi forum

razkuževanje vrtne zemlje

Ker se mi je na vrtu (beri manjši njivi) naselilo veliko škodljivcev, predvsem bramorjev, ki so mi letos uničili skoraj vse, me zanima, s čim naj razkužim zemljo, da se znebim teh škodljivcev? Rad bi posadil jagode, vendar je potrebno najprej očistiti zemljo škodljivcev.

Moja babi je njivo razkuževala za apnom, sam žal za bramorja in podobne “prebivalce” to ne velja… V semenarni imajo eno škropivo za strune s katerim se vrt poškropi dokler je zunaj še toplo, torej je ta ves mesec še čas. Seveda prej poberite pridelke. Je pa to najbolje narediti sedaj, ker je karenca 3 mesece, stvar pa mend zares deluje. Srečno!

Mi lahko daš konkretno ime za to škropivo. ravno to bi rabili…

vprašaj v seminarni(kalia) v njihovi lekarni, tam sem vsajj jaz pred leti kupila nek prašek granule,kis em jihh posipala po vrtu, bramor je prišel na površje in je umrl. Jih je pa treba potem sproti odsranjevati,da se ne zastrupijo druge živali.

Ja to sem imel že tudi, sem zadovoljen s tem izdelkom, vendar imam za vrt kar celo manjšo njivo, cca. 10 arov in bi ta mesurol ,ali kako se imenuje, prišel preveč drago, pa še povrh vsega je zelo stupen in ga naj ne bi uporabljali v bližini vodnih teles…
Tako, da bi rabil nekaj drugega…

New Report

Close