Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija razjede na dlaneh in….

razjede na dlaneh in….

pozdravljeni,

Najprej bi vam rada opisala kaj se dogaja z dlanmi mojega fanta. Namreč na vseh blazinicah na prstih na roki, in skorajda po celi dlani na obeh rokah se mu že najmanj pol leta delajo neke vrsti mehurčki.So manjši in potem se koža obnaša kot da bi se olupila oz tisti mehurčki zacvetijo in potem se koža kar odstranjuje. Nič ni boljše če pusti zadevo na miru in ne “cufa” stran te kože ali pa če jo, v lekarni je kupil različne kreme ki pa niso “zacelile” kože nazaj le malo oblažile zadevo, ampak se kjlub temu ponavlja en in isti problem.Sedaj je prišlo tako daleč da je koža že tako “odstranjena” da ga blazninice oz. prizadeta mesta bolijo, so občutljivejša na različno toploto, ter tudi na dotik. Kaj mislite je vzrok oz. za kaj gre?
Šel je zdaj tudi k splošni zdravnici ki je predpisala kremo ki jo zmešajo v lekarni in potem bo imel pri njej še kontrolo, ampak se bojiva kaj bo, ker mu je rekla da se take stvari same pocelijo ampak če se v pol leta niso potem ne veva več kaj in kako. Drugače pa rok ne moči več kot je to potrebno in ne prijema agresivnih čistil in detergentov.

No pa še zase bi vprašala.

imam probelm s kožnimi znamenji, imam jih precej, so različnih velikosti ter različnih oblik. Trenutno me skrbi le eno ki je tako: najprej je bila ena rjavkasta pika, iz te pike je potem zrastlo znamenje ki je štrlelo ven iz kože. Ta štrleči del sem seveda tudi opazovala(tako kot ostala znamenja) in ni boli opaziti kakšnih sprememb. Se je pa zgleda ponči med spanjem moralo zatrgat saj me je nakj dni zapeklo na dotik potem pa je enostavno to znamenje zamrlo in sedaj ne boli ne nič samo vidi se da je odmrlo. Kot da bi se posušilo.Ali bi morala k zdravniku?
Naj povem da sem imela v novembru odstranitev dveh podobnih znamenj na robovih perila(to znamenja ni blitu nobenega roba perila), čaka me odstranitev še nekaj takih podobnih ki bo tega leta v novembru. Splošna zdravnica je mnenja da se to opravi brez posveta pri dermatologu, napotnice zanj mi ne izda in me je takrat poslala k direktno k plastičnemu kirurgu. No ko sem prišla na poseg pa sva se pogovarjala in me je pošteno okaral in mi zabičal da moram k dermatologu a zdravnica se ne strinja. Bi se dalo brez napotnice priti do vas oz vaših kolegov, in koliko stane tak pregled?

Spoštovani,

zelo žal mmi je , ampak terapije po interentu ne morem predpisovati.
Pri Vašem fantu je prisotna dyshidroza, kar pa ne pomeni , da gre za mmoteno delovanje žlez znojnic. Nastanek te bolezni še ni pojasnjen, se pa pojavljka pogosteje pri osebah z alergijami zlasti na nikelj.
To je zelo pogosta kožna bolezen in dermatoloških ambulantah se redno srečujemo z bolniki s to boleznijo.
Glavno zdravljenje predstavljajo kortikosteroidna mazila oz. kreme ter pravilna nega.
svetujem , da se oglasite pri dermatologu z napotnico ali pa brez.
Mislim , da ni razloga , da se bi bili izbrane zdravnice.

Glede pig. znamenj Vam pa brez kliničnega pregleda prav konkretnega ne morem povedati . Res je , če se odločite odstraniti znamenje , potem načeloma ni potreben dermatološki pregled, vendar se stanej zaplete , če ste naročeni čez več mesecev, pig. znamenje se je pa spremenilo. Takrat je dermatološki pregled nujen, saj je v nekatrih primerih potrebna takojšnja odstranitev.

Veliko ljudi ne želi imeti brazgotine po operaciji in imajo raje pig. znamenje. Ali je nevarno ali ne , torej ali ga potrebno odstraniti ali ne , se spet odločimo ob dermatološkem pregledu.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close