Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Raziskovanje splavov

Raziskovanje splavov

Živjo,

Se je mogoče katera med vami lotila sama (poleg seveda zdravljenja pri gin) raziskovanja vzrokov za ponavljajoče splave?

Sama sem imela že 4 zaporedne splave (1 missed, 1 upn genetski vzrok in 2 biokemicni).

Zdi se mi, da se v zdravstvu ne posvetijo dovolj individualnim problemom in delajo bolj kot ne po nekem kalupu. Napovedano mi je bilo, da mogoče tudi ne bodo našli vzroka in pač tko je… Da oni ne morejo nič. Ampak sama mislim, da sigurno obstaja vzrok/težava, ki se jo lahko zdravi in spremlja, katera vpliva na težave z nosečnostjo.

So se še kateri dogajale biokemične nosečnosti? Ste našli vzrok?

Zdravo.

Meni se pojavljajo splavi, že 4 ali 5 jih imam za seboj. Vedno nekje v 6 tednu. Izključili so mi vse vzroke ki jih v Sloveniji lahko preiščejo in ravnotako nevem kako naprej.

Enkrat sem glede tega sprasevala Pušenjaka na forumu, pa mi je omenjal killer cells, gluten in še nekaj

Nevem kaj narediti. Ima še katera kakšno izkušnjo?

Si kaj raziskovala killer cells?

Jaz čakam še na histeroskopijo, ki pa je trenutno on hold zaradi covida. Ostale preiskave so ok.

Je katera imela splave tudi zaradi tanke sluznice? Pomaga kakšna “domača” zadeva?

Jaz killer cells še nisem raziskovala, imam pa za sabo že 2 postopka v katerem sem jemala Medrol, ki ga pri nas predpišejo na slepo proti killer cells (če jaz to prav razumem).

V aprilu sem dala skozi histeroskopijo, kjer so mi odstranili pregrado in grem sedaj v nov IVF. Če še ta ne bo uspešen, potem pa res ne vem kje še iskati razloge. Ima katera kaj več izkušenj z nepojasnjenimi razlogi za splav? Pri nas vedno dobim odgovor v smislu, da gre za slučaj…

Pozdravljene

Jaz imam za seboj 2 zaporedna SS v kratki razdalji. En se je končal na urgenci, razneslo jajcevod v 8 tednu, ne vemo zakaj se je tam zagneznil, drugi pa v 11 tednu, ko so ugotovili, da je plodu prestal biti srček in je bilo treba na čiščenje. Sva že sprejeta na umetno, vseeno upava na naravno.

Obakrat pa povezujem težave z zobmi, čeprav moja zobozdravnica pravi da ni tako. Imam nezdravljeni granulom, ravno zaradi nosečnosti in covid zaprtja, se zadeva dolgo vleče, torej vnetje korenine zoba in mrtev zob ter obakrat ob zanositvi, ko še nisem vedela, sem šla na slikanje rentgen zob, da bi to sanirali, pa potem zaradi nosečnosti nismo odpirali zoba ali pa ko sem dobila datum za zobozdravnika, sem morala že na splav.

Sem brala, da mrtvi zob, katerega se ne odstrani, ali pa vnetja v čeljusti, lahko povzroča splave. No, moja zobarca se ne strinja in noče odstranjevati močnih, čeprav mrtvih zob.

Sej se strinjam, da ne želim bit brez, ampak imam od prej za seboj že 2 zdravi nosečnosti in vsaka me je stala en zob (takrat še modrostni 8ke in smo jih lepo dali ven), zdaj mi je pa vseeno če mi vse zadnje 3 ven poberejo, samo da se splavi nehajo in dobimo dojenčka.

Med pisanjem sem našla eno temo, kjer Pušenjak potrjuje moje sume 🙁 🙁
Granulom še nismo rešili, konec meseca me je ponovno poslala na rentgen, že 3 v 1 letu. Meni pa M zamuja. Kar na jok mi gre….

granulom in načrtovanje nosečnosti

Can tooth decay cause miscarriage?
Periodontal disease in an expectant mother can even lead to miscarriage or stillbirth. And the cause can be as simple as gestational gingivitis—something that is easily overlooked, even by doctors.

Can infected teeth cause miscarriage?
Brief Summary: Oral infections can trigger the production of pro-inflammatory mediators that may be risk factors for miscarriage.

New Report

Close