Razhod oz. locitevy
Odločila sem se, da odidem iz zakona, ker si pač želim še živeti naprej. Bilo je leta trpljenja, prilagajanja, potrpežljivega prenašanja vseh izbruhov in groženj tako meni kot tudi otrokom.
Zanima me, kam in kaj moram ,da uredim vse potrebne. Imava tri otroke,vsi hodijo se v šole, starejši na faks,mlajša se v OŠ. Ker vem, da otroci eni tudi pod razno hoteli ostati pri njemu,me zanima kako se da to urediti. Kaj lahko svetujete glede centra za socialno, kaj vložiti, kako bi prišla do stanovanja ipd. Iz hiše pa moram oditi jaz,saj je pisana na njega,kljub 20 let skupnega življenja. Hvala in ne rabim nesramnih odgovorov,ker je že tako dovolj hudo.
Spoštovani,
v podobnih primerih se običajno izkaže kot koristno, da se oseba psovetuje s pravnikom z ustreznimi izkušnjami. Na ta način pridobi najbolj neposredne informacije kako učinkovito ukrepati. Take storitve so relativno dostopne, obstaja pa tudi možnost brezplačne pravne pomoči: https://www.sodisce.si/sodni_postopki/brezplacna_pravna_pomoc/ Pravnik bo tudi znal povedati kako je s hišo. Kolikor jaz vem, je vse premoženje, ki sta ga ustvarila v času zakona, skupno, ne glede na to na koga je pisano.
Še pogosteje kot na pravno svetovanje se moji klienti obračajo na CSD, kjer imajo ogromno izkušenj z zelo podbnimi vprašanji in tudi znajo svetovati kako ukrepati. Določena razlika je v vlogah. Vloga CSD je bolj, da zaščiti dobrobit šibkejših, recimo otrok, vloga pravnega zastopnika pa, da zastopa interese stranke, torej vas.
Lep pozdrav,
Uroš Drćić