razgradljive vrečke
Končno smo tudi v našem kraju dobili rjave kontejnerčke za bioodpadke.
V merkatorju sem nameravala kupit biorazgradljive vrečkice, pa so draaaaage! 15 majhnih Piskarjevih vrečk za koš stane 5,59 €. Če hočem, da bosta koš v kuhinji in zabojnik čista (kar imam rada, ker sem komot otrok nove dobe, pa še vode in čistil mi ni treba trošit za pomivanje), bo šlo teh vrečk na mesec kar nekaj, tam od 15 do 30, kar znese od 6 do 12 €…. eh, kaj filozofiram…. zanima me, če veste, kje se biorazgradljive vrečke dobijo kaj ceneje?
Hvala za odgovore.
lhko daš papirnato vrečko ali časopisni papir:
BIOLOŠKI ODPADKI
V zabojnik za biološke odpadke spadajo:
•kuhinjski odpadki – surovi ostanki hrane
•vrtni odpadki
•papirnate vrečke
•manjši leseni odpadki.
V zabojnik za biološke odpadke NE spadajo:
•odpadno jedilno olje
•večji leseni odpadki (lesene gajbice, palete)
•plastične vrečke (biološke odpadke zavijte v časopisni papir ali papirnate vrečke, v bolje založenih samopostrežnih trgovinah in drogerijah lahko kupite tudi namensko embalažo – papirnate vrečke – za biološke odpadke).
Sem ravno videla v Merkurjevi reklami 10 kom razgradljivih vrečk (10l) 0,99 EUR – redna cena 1,39 EUR.
http://www.merkur.si/gospodinjstvo/shranjevanje/vrecke
LP
Tiste za sadje in zelenjavo so neprimerne, saj so plastične.
Najlažje je, da v tiste smeti naberete in jih nato stresete v rjavi zabojnik. Vrečko pa potem v rumenega!
Mogoče bi bilo super tudi to, da ne bi sploh jemali tistih vrečk za sadje in zelenjavo. Jaz vzamem svojo bombažno, za večkratno uporabo, vanjo zložim vse skupaj (po tem ko jih posebej stehtam) in nanjo nalepim vse nalepke s cenami. Ko prodajalka vse odčita, jih samo odlepim in to je to.