Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca razdražljivo črevo

razdražljivo črevo

Lep pozdrav

Hvala za čimprejšen odgovor. Mislim, da je že nekaj let od tega od kar sem poskusila ricinosova semena ne spomnim pa se pri katerih letih. Sedaj sem stara 21 let. Zaradi tega se zelo sekiram, ker je moj ded rekel, da je v ricinosovih semenih tak strup, da dobiš visoko vročino in da ti tekočina preplavi pljuča in čez nekaj let umreš. Tudi sama sem srčni bolnik, asmatik in alergik. Zanima me če se pri gastroskopiji in koloskopiji vidi, če gre za sindrom razdražljivega črevesja in kakšni so simptomi te bolezni in če se jo da pozdraviti?

Nimam nobenih simptomov kot so mrzlica, vročina, kri na blatu, sluzi, krvi v slini in ne bruham. Boličine čutim po celem trebuhu in včasih se potim in me napenja. Na čelu čutim hladen pot in tudi moji lasje so zjutraj zelo hladni in potni. To že traja kar nekaj let. Predvsem pa imam drisko ob stresnih dogodkih ali pa če moram kam iti recimo v šolo ali nakupovati. Tudi ob izpitih imam drisko. Ob iztrebljanju čutim, da se ne morem popolnoma izprazniti. Bolečina je najbolj intenzivna zjutraj. Včasih imam driske včasih pa sem zaprta tudi ob menstruaciji so bolečine bolj intenzivne. Pri ginekologu še nisem bila. Včasih mi teče kri iz nosu predvsem ponoči.Večjih težav nimam. Ali bi res šlo lahko za sindrom razdražljivega črevesja? Moja prejšnja diagnoza je trebušna kolika in preveč maščob v jetrih. Tudi izvidi so bili dobri.

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Od semen, ki ste jih pojedli pred mnogo leti, zagotovo ne boste zboleli. Pri razdražljivem črevesu se na preiskavah ne najde kaj posebneg. Glede na sedanji (in prejšnje) opise težav pa bi lahko šlo za to. Ni pa to bolezen v ožjem pomenu besede. (trebušna kolika je tudi zgolj poimenovanje trebušnih bolečin in ne diagnoza, saj nič ne govori o njihovem vzroku). Zdravljenje pa je psihična podpora ter blaženje oz. režim prehrane glede na prevladujoče težave.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close