Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja razbila kolegov avto med učenjem vožnje

razbila kolegov avto med učenjem vožnje

kolega me je želel učit vozit (nimam izpita in nič) in sem se z njegovim avtom zaletela v steno. oba sva brez hujših poškodb, so pa kolega šivali, zaradi česar se počutim grozno. zanima me ali zavarovalnica krije škodo na njegovem avtu v tem primeru? policiji sva povedala resnico, ker sva oba zapaničirala. za zdej sva dobila on 500 evrov kazni za posojo avta nekomu brez izpita, jaz pa 300 za povzročitev nesreče. zdej rabim iti še na sodišče, kakšno kazen mi lahko tam dajo? koliko denarja bom morala še plačat?

se pa izjemno krivo počutim in sem se brez dvoma naučila lekcijo, tkoda bi prosila, da brez moraliziranja, ker se ne bi mogla že tko slabše počutit. hvala!

Pozdravljeni.

Kljub dejstvu, da je avto kasko zavarovan (kar bi sicer pokrilo škodo zaradi trčenja), vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja pomeni izključitev kritij. Tudi če bi – iz naslova tega dogodka – nastali še kakšni drugi zahtevki, bi jih voznika, kasneje morala povrniti (če bi seveda bili izplačani).

Za odločanje sodišč in s tem povezane morebitne dodatne globe pa mi kot zavarovalnica ne moremo podati odgovora saj zato nismo pristojni.

 Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav, d.d. http://www.triglav.si http://vsebovredu.triglav.si/ http://www.facebook.com/TriglavGroup http://www.twitter.com/TriglavGroup

New Report

Close