Raynaudov simptom,mrzli periferni deli telesa
Spoštovani !
Imam težave z mrzlimi rokami. Pojavi so vsakodnevni,občasni,lahko pa trajajo dalj časa. Vedno se pojavijo kadar je okolje hladno,na prepihu, pod najmanjšim psihičnim pritiskom…sicer me zelo redkokdaj zebe. Na nekem forumu sem zasledil, da pomaga manipulacija vratne hrbtenice. Imam MR vratne hrbtenice, tudi nativne RTG posnetke in več izvidov ortopedov. Pred devetimi leti sem preživel zelo hudo politravmo z številnimi zlomi, rupturami, krvavitvami, edemi in šoki. Kako dolgo se čaka na pregled in koliko stane približno terapija? Hvala
Ta sindrom je bolečina v vegetativnem delu živčnega sistema in je morda res posledica travme, ki ste jo imeli. Na prekrvavitev v rokah največ vpliva vratni del in deloma tudi prsni del hrbtenice.
Manualna terapija tega dela bi bila v tem primeru priporočljiva, zdravljenje bi bilo glede na to, da je bolezen stara ževeč let, verjetno malo daljše.
Lahko pa gre za težave s timusom – žleza za prsnim košem, ki dela v otroških letih in nato pri 15-16 letih izgine, če pri vas funkcija timusa še funkcionira lahko vpliva na pojav raynaudovega sindroma.
Lep pozdrav,