ravnovesje energij
Pred leti me je nekdo ukradel. Vse to dokazujem na sodišču, vendar sodišče melje izredno počasi, poleg tega imam občutek da se sodi meni, saj moram dokazovati jaz čisto vse, njemu ni potrebno dokazati popolnoma nič. Verjetno bom sodbo izgubila. Počutim se popolnoma ogoljufano tudi iz strani inštitucije.
Ker se s tem ne morem sprijazniti bi rada tej osebi odvzela toliko kolikor je ukradel meni. Vendar pa to nekateri imenujejo maščevanje, saj vem da bi ga s tem popolnoma uničila. Zanima me kako vi gledate na te in podobne situacije vračila ali ravnovesja dveh energij.
Najprej bi želel pojasnilo, ali te je nekdo Ukradel ali Okradel ( velika razlika – ukrademo nekoga tako, da ga nekam odpeljemo, okrademo pa ga tako, da mu nekaj njegovega odvzamemo ).
Naslednji problem, ki ga vidim, je pomanjkljiv opis, saj ne vemo, ali si tožnk ti ali je tisti, ki naj bi te okradel ovaden in ga je tožilstvo obtožilo po uradni dolžnosti. Tvoja vloga je seveda v obeh primerih čisto drugačna, saj enkrat ti dokazuješ, da si bila okradena, v drugem primeru pa se obtoženec v kazenski zadevi brani in je pomembna samo tvoja izpoved, kot priče.
Naše institucije ne goljufajo, je pa občutek ogoljufanosti pogost, ker pač morajo delovati po zakonu in ne po načelih pravičnosti.
V primeru, da je bila druga stranka obtožena s strani tožilstva, boš, po razsodbi, napotena na civilno odškodninsko pravdo, kjer bo tvoj odvetnik moral dokazovati vrednost ukradenih predmetov, kot materialno škodo in tudi nematerialno škodo, ki si jo utrpela zaradi psihičnih bolečin. To ni maščevanje. Hočeš pač svoje nazaj.
V primeru, da ti tožiš, bo sodišče odločilo o višini škode, vendar bi ta zahtevek že moral biti vsebovan v tvoji tožbi.
Vse to, kar se ti dogaja, se dogaja pred civilnim sodiščem z uporabo pozitivne zakonodaje. Soditi o tem, ali je to maščevanje ali ne in ali ti bi zmaga prinesla zadoščenje je težko. Sodišče razsodi po zakonu, vse ostalo pa sodi le Najvišji, ki pozna absolutno resnico. Le-te pa ne poznaš ne ti, ne tisti, ki naj bi te okradel, še manj pa sodnik. Zato prepuščamo sodbo o ravnovesju energij kar Najvišjemu.
Morda le nasvet: včasih se nam v življenju zgodijo slabe stvari, za katere moramo biti hvaležni. To nas lahko obvaruje pred še večjo izgubo, lahko nam je v spodbudo in izziv, da nekaj v svojem načinu razmišljanja ali početja spremenimo, da se vprašamo, kaj sploh hočemo itd. Razmisli sama, namesto tebe se bo težko kdorkoli drug odločil.
Na koncu bi te želel opozoriti še na zelo visoke stroške takšnih postopkov, ki se bodo v zelo kratkem času še povečali. Zato te takšno “maščevanje” lahko tudi zelo drago stane, če gledamo vse iz materialnega vidika!
Forum je zaprt za komentiranje.