Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Ravnanje v času bolniške

Ravnanje v času bolniške

Spoštovani,
prosim za naslednjo informacijo. V aprilu sem bila operirana zaradi raka dojke, v kratkem zacnem s kemoterapijo in potem se z obsevanjem in hormonsko terapijo. Zdravnik mi je sicer ze ob postavitvi diagnoze zelel odpreti bolnisko, vendar sem bila doma samo krajsi cas po operaciji, sicer pa zaenkrat se normalno delam, ker se dobro pocutim in zelim, dokler je mogoce, ziveti cimbolj normalno. Pricakujem pa, da se bo to v casu kemoterapij spremenilo in bom rabila vec pocitka ter bom tedaj torej daljsi cas na bolniski.
Vprasanje je naslednje: kaj lahko pocnem, ko sem na bolniskem dopustu ? Se lahko, ce se bom med posameznimi terapijami pocutila dovolj v redu, normalno gibljem? Grem lahko ven, na sprehode, na izlete ? Grem lahko tudi na pocitnice, ce mi to pocutje dopusca in se onkolog s tem strinja – ali imam lahko zaradi tega tezave pri delodajalcu ? Ta je zaenkrat sicer zelo kooperativen in razumevajoc. Ali je to treba urediti s kaksnim posebnim zapisom, ces da zdravnik dovoljuje ali svetuje npr. gibanje zunaj ? Ce je tako, kako in pri kom naj to uredim ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

pri začasni odsotnosti iz dela zaradi “bolniške” je pomembno, kakšna navodila vam osebni zdravnik predpiše ob izdaji “bolniške”. Zato predlagam oziroma vam priporačam, da se z zdravnikom pogovorite oziroma dogovorite, kaj je za vas v času odsotnosti iz zdravstvenih razlogov primerno in kaj ne in da to v obliki navodil oziroma dovoljenja tudi zapiše. Tako ne boste imeli nobenih težav. Ker zdravniki na to možnost pogosto pozabijo, ga na to opozorite.

lp

Hvala za odgovor. Moj osebni zdravnik je sicer zelo redkobeseden, tudi zdaj mi na vsa vprasanja v glavnem odgovori, da bom to izvedela na OI, zato se bojim, da bo zdaj podobno. (Tako mi tudi moznosti povrnitve potnih stroskov ni niti omenil, dokler nisem tega izvedela drugje in vprasala, kako je s tem.) V kaksni obliki oz. kam konkretno pa mora biti tako navodilo zapisano, da ga bo delodajalec tudi uposteval ? V moj osebni karton pri osebnem zdravniku ali se kam drugam ?
Hvala in lp.

New Report

Close