Rast hormona beta hcg
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Sem klicala na urgenco že v sredo in mi je ginekologinja rekla, da tudi, če imam splav sem lahko doma, če pa bi imela hude bolečine, da lahko pridem, drugače, da je brezveze in da tako več kot kont. UZ ne bova naredile. Na vprašanje o zaščiti glede Rh mi ni odgovorila. Te krvavitve trajajo že drugi teden (vmes sem bila že dvakrat pri svoji ginekologinji na UZ in je rekla, da ni nič hujšega in da v primeru, če bi začela močno krvaveti naj grem na urg.
Zadnič sem vam tudi že pisala glede rasti GV (14.6. 7mm-prazna, 20.6. 11mm- mogoče tudi prisotnost rumenjaka). Smo se z ginek. dogovorile počakati še en teden na morebitne spremembe, če jih ne bo, da se naredi splav.
Ne vem več na koga naj se obrnem. Ker ne vem ali je treba narediti splav ali počakati, da se samo uredi ali počakati do torka, da vidimo, če se bo videl plod in srčni utrip..
Kaj mi vi svetujete?
Hvala.
če ste RhD negativni, potem ob krvavitvi v nosečnosti naredimo ICT in če je ta negativen, morate znotraj 3 dni dobiti anti D zaščito (RhOGam). Ne vem kaj tu ni jasno. Splava ni potrebno narediti, dokler nismo prepričani, da z nosečnostjo ne bo nič.
Pozdravljeni,
po menstruaciji, ki je bila 17.7. in pa najpogosteje 28 dni dolgem ciklu … sem danes dobila rezultat beta hCG 55836,9. Glede na zadnjo menstruacijo … se je danes začel 7.teden. Rezultat je v mejah normale, če prav razumem tabele, dostopne na spletu?
Bi se v 7.tednu lahko že kaj videlo na UZ, kar bi lahko potrdilo, da zaenkrat potekajo stvari ok?
Hvala
Spoštovani,
ne vem do kam bi ženske še rade stopnjevale vsevednost navzdol? Pri 7 tednih se vidi do max .10mm velik “fižolček” in če se v njem vidi srčni utrip, ter ob njem normalno rumeno telesce (2 – 6 mm), je to to in več se v tem času ne da videti.
vrednost beta hCG je sicer v sivi zoni, ampak tako počasna rast ne obeta nič pozitivnega. Počakajte do srede, morda se pa zgodi čudež.
Danes vrednost 27,5… Na kliniki priporočajo, da nadaljujem z jemanjem estrofema in utrogestana do ponedljka in v ponedeljek ponovno test. Povedali so da v kolikor se vrednosti za malo povečajo v ponedeljek potem je to znak da razvoj ni OK in preneham s tableti. v kolikor pa pride do krvavitve do ponedeljka pa takoj prekinem s tableti.
Sedaj nevem kaj storiti. Ali takoj prekiniti s tableti, saj več kot očitno s plodom nekaj ni OK ali res počakati ponedeljek in čakati na čudež?
iz te nosečnosti ne bo žal nič. Menim, da lahko nehate jemati hormone.