Rast hormona beta hcg
da, ta vrednost je zadostna.
Pozdravljeni, imam vprašanje v zvezi z beta hcg.
Zadnjo menstruacijo sem imela 12. 5.
3. 6. sem imela prenos 5 dni starega odmrznjenega zarodka. Urinski test nosečnosti, ki sem ga opravila 8. 6 je bil pozitiven. 16.6. sem imela krvni test, ki je pokazal beta hcg 650 (ne vem v kateri merski enoti). 20.6. sem opravila ponovni beta hcg v krvi in je 3425 UI/l.
Zanima me ali je v skladu s prenosom in pozitivnimi testi beta hcg takšen kot bi moral biti ali ne.
Hvala za odgovor.
da, beta hCG je OK. Absolutna vrednost ni tako pomembna kot rast vrednosti, ki pa je v redu.
zakaj si delate skrbi na zalogo in brez vsake osnove? In nenazadnje, ali imate na karkoli kak vpliv? Nimate, torej?
Vse, kar morate vedeti, se izvedeli v mojem predzadnjem odgovoru glede rasti beta hCG. O ostalih rečeh nima smisla in tudi ne bom razpravljal.
To mi je jasno, da če se beta podvaja, da naj bi bilo ok. Ampak v dvomih me je sedaj pustil ginekolog, ki mi je naredil uz in samo komentiral, da je prazna gestacijska vrečka, vse ostalo je bil tiho…. Se pravi, če rumenjakovega mehurčka še pri 5 6/7 ni vidnega in je velikost gestacijske vrečke 8.8 mm, še lahko potemtakem sploh pričakujem, da bo vse ok? Je v skladu s prenosom, ki sem ga imela 3. 6., ali bi že moral biti vsaj mehurček? Prosim samo toliko, ker sploh ne vem pri čem sem …
pri čem ste ne boste in ne morete vedeti, dokler ne mine za to primeren čas. To pa je vsaj še 1 dodaten teden dni. Dajte si no že nekaj dopovedat. Edino, kar nam da odgovor je dinamika dogajanja in pripadajoče UZ spremembe. Vse drugo je ugibanje, ki nima prav nobenega smisla.
ne, glede na beta hCG se je videlo dovolj.
čim se GV vidi v maternici, odpade možnost IMN.
OK, pač presoja ginekologa.
Pozdravljeni!
Vam pišem kar tukaj, ker bom najhitreje dobila Vaš odgovor. Zadnjic sem bila pri Vas na pregledu na Parmovi 53.
Bila sem prepricana da nisem noseca, na ultrazvoku se pa ni nic videlo. Nato naslednji dan sem opravila test in oba sta bila mocno pozitivna.
Prvi dan zadnje menst je 8.5. ciklus na 35 dni.
Spoštovani,
da, za enkrat je vse v redu.
za 5 tednov + 2 dni je to v redu.