Najdi forum

Rapid White

V drogeriji sem opazila izdelek za beljenje zob Rapid White, ki so ga pred nekaj leti prodajali tudi na TV.
Zanima me, ali ta izdelek skodi zobem? Na skatli namrec nic ne pise, da je bil izdelek klinicno testiran.
Zanima me tudi, ali ta izdelek (ali katerikol drug) beli zobe ki so naravno bolj rumeni, ali samo odstrani ostanke kave, cigaret itd. Sama namrec ne kadim in ne pijem kave, a imam vseeno rumene zobe ki bi jih zelela pobeliti.

Hvala za odgovor.

Spoštovana Sonja,

žal vas moram razočarati. Vsi zobje so naravno bolj rumeni, večinoma so bolj beli le umetni zobje ( navidezno bolj bele zobe imajo tudi ljudje, ki so bolj temnopolti ). Rumenkasto barvo dajejo zobem minerali, ki jih sestavljajo.
Preparati za beljenje zob ponavadi vsebujejo spojine na osnovi peroksida, ki zobem škodijo ( velja predvsem za “žive” zobe ) in vam jih ne priporočam.
Tudi paste, ki odstranjujejo zunanja zabarvanja zob, so zobem neprijazne
( predvsem za redno dnevno uporabo ), ker vsebujejo zelo grobe, abrazivne delce, ki poškodujejo sklenino.
Lepo pozdravljeni!

V premislek: moja mama je uporabljala točno ta, cenovno kar precej zasoljen izdelek iz TV reklame in ugotovitev je bila, da vsekakor ni vreden svojega denarja ( kot skoraj ali pa kar vsi izdelki iz TV prodaj ). Razbarvanje je bilo malenkostno, porumenelost zob je ostala na mestih, kjer je bila že prej bolj poudarjena, vendar je na ta način postala še bolj očitna, hitro pa se ji je staro stanje barve zob po končani uporabi belila tudi vrnilo.

Lep pozdrav!

New Report

Close