ranice
Pozdravljeni !
Težava se je začela pred dvema mesecema, začetek oktobra.
Dan po spolnih odnosih me pričelo srbeti okoli nožnice, oz. v notranjosti velikih sramnih ustnic. Srbelo me je tudi ponoči, zato sem se nehote v spanju počohala. Naslednji dan sem opazila dolgo krvavo rano v notranjem predelu ustnic(ne nožnica). Sklepala sem da je to zaradi mojih dolgih nohtov. Rana se je zacelila, srbenje pa ponehalo. Od takrat me še vedno vsake toliko srbi, in zdi se mi da je ta predel bolj rdeč in občutljiv. Pojavijo se mi ranice ob dotiku oz. če kožo malo raztegneš, s tem pa tudi kri. Med spolnimi odnosi nisem imela nobenih težav, tudi krvi ne. Naj omenim da imam rahel atopični dermatis, sem alergik, jemljem Kt. Zdi se mi nenavadno da se mi je ranica pojavila samo ob samopregledu tega predela telesa, in ne med odnosi. Situacija se mi ne zdi normalna, ker se to prej ni nikoli pojavljalo. Imam 21 let. Ni vidnih drugih znakov okoli spolovila ali na njem.
Spoštovani,
atopijski dermatitis neredko prizadene spolovilo. Težave, ki jih opisujete, so združljive s klinično sliko atopijskega dermatitisa. Ker pa na daljavo samo po opisu vendarle ne morem izključiti morebitne druge, resnejše bolezni, vam svetujem, da spremembo pokažete osebnemu zdravniku ali ginekologu, ki bo presodil, ali morda potrebujete pomoč dermatologa.
Lep pozdrav,