Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Rana v žrelu

Rana v žrelu

Pozdravljeni,

danes sem imela majhno nesrečo, pa me zanima kaj o tem menite vi, kako nevarno je, ali bo vse ok… In predvsem, kako pomagati h čim hitrejši ozdravitvi, celjenju rane?
Gre pa za malce nerodno stvar – s partnerjem sva izvajala oralni seks (jaz njemu) in v nekem trenutku je šlo malce pregloboko in me je nekaj zabolelo. Kasneje sem pogledala in videla da imam rano na “jezičku” (mislim da se tako reče, spodaj je tudi link neke sibolične slike iz spleta, da bo zares jasno na katerem delu žrela je rana 🙂 ). Rana je pravzaprav na delu, kjer se jeziček pritrjuje na nebo (tam, kjer je bil pač pritisk). Okoli rane je seveda tudi malce bolj rdeče, kot drugje.
Nebi delala panike, če me nebi vedno bolj bolelo. Že ob požiranju sline me močno boli. (Kot kadar imaš vneto žrelo.)
Dodatno pa sem zaskrbljena, ker sm v začetku tega leta ravno imela operacijo polipa in vozliča na glasilkah. Ne vem, če je to dvoje kaj povezano, a za vsak slučaj omenim.

Najlepša hvala v naprej za vaš odgovor in pomoč in lepo vas pozdravljam,
zaskrbljenka

Link: https://www.google.si/search?q=ustna+votlina&biw=1680&bih=893&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DN5wVJXHKI_baIbtgagD&sqi=2&ved=0CB0QsAQ#tbm=isch&q=ustno+%C5%BErelo+jezi%C4%8Dek&facrc=_&imgdii=_&imgrc=qoA_bUk_YoK_UM%253A%3B48MDll5I58BY3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planet-lepote.com%252Fforum%252Frichedit%252Fupload%252F2k0bf3f8f61d.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planet-lepote.com%252Fforum%252Fangina-ali-kaj-drugega%3B376%3B500

No glede na mehanizem nastanka rane menim, da ne bi smelo biti kaj hujšega. Vsaka poškodba (rana, ranica) se celi približno 1 teden. Počakajte toliko in mislim, da se bo ‘zacelilo’ samo.
Je pa seveda možen zaplet – rana se lahko okuži in v tem primeru bi potrebovala antibiotik. Okužba se pokaže z vnetjem – močno bolečine, rdečino okrog poškodovanega mesta in gnojno oblogo (sivo rumena) na rani. Se pa to zgodi v ustih le redko!

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close