Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Rana v dlesni po odstranitvi osmice

Rana v dlesni po odstranitvi osmice

Spoštovani!

Pred 13 dnevi so mi odstranili osmici na desni strani. Glavnina otekline je izginila tretji dan po operaciji, spodnja čeljust pa je bila nekoliko boleča še do pred nekaj dnevi, kar naj bi bila posledica seganja korenin zoba v mandibularni kanal. Šive mi so odstranili pred tednom dni. Takrat mi je kirurg tudi pokazal, kako moram skrbeti za rano, ki je še ostala na spodnji dlesni (izpiranje s fiziološko raztopino s pomočjo brizgalke). Menda naj bi se rana zarasla v 2-3 tednih.

Rano izpiram, kolikor se pač da, vendar pa v tednu dni še nisem opazila kakšnega izboljšanja (celjenja rane). Žal opažam le, da iz nje izteka nekaj gnoja, ki povzroča tudi slab zadah. Bolečin sicer ni, območje rane ni vidno zatečeno, le nekoliko bolj rdeče je, čeljust je normalno gibljiva.

Ali je gnojenje stvar, ki bo minila in jo je treba samo pretrpeti, ali se moram morda oglasiti pri kirurgu?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

SPoštovana Potica,

če ni znakov vnetja, močno dvomim, da je v rani gnoj. Prej bi pomislila, da se vam v luknji, ki je ostala pač nabirajo ostanki hrane, ki se pod vplivom encimov v slini utekočinijo, ko pa luknjico izpirate, pridejo na “površino”.
Sicer pa – če je kirurg rekel v 2-3 tednih, potem po enem tednu še ne more biti dobro:).

New Report

Close