rana na želodcu
Spoštovani!
Kako pa je z vašo telesno težo? Ali bruhate tudi preko dneva? Če ste shujšali, bruhate pogosto in ste »nervozni«, bi se morali pogovoriti z zdravnikom, saj imate lahko bulimijo.
Če pa je bruhanje posledica vnete želodčne sluznice ali rane na želodcu, se morate prav tako oglasiti pri zdravniku za zdravila proti želodčni kislini. V treh do šestih tednih boste vedeli pri čem ste. V tem času namreč zdravila zazdravijo take težave.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Moja telesna teza se ni spremenila (172cm 58kg) edino pred časom ko sem se pocutila depresivno in cele dneve nism nic spravila vase. (55 kg). Bruham ne preko dneva. Sedaj se pocutim bolje samo bolečin v želodcu se ne znebim se posebej če kaj takega pojem ali popijem. Pred 3 meseci sem sicer imela ultrazvok pa so bili izvidu v redu. Ali mislite da se je v treh mesecih kaj spremenilo in bi morala še enkrat na uz.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav
Spoštovani!
UZ ne more prikazati težav z želodcem in dvanajstnikom. Ustrezna preiskava je gastroskopija, še posebej po daljših težavah. Verjetno imate v želodcu več kisline, ki povzroča opisane težave, ali pa celo rano. Z gastroskopijo lahko tudi ugotovijo, če imate bakterijo Helicobacter Pylori, ki pogosto bistveno prispeva k težavam. Poleg tega pa morate poskrbeti, da boste svoje napetosti in nevrozo sproščali na drug način, ne pa vsega potlačili, saj to zelo negativno vpliva na stanje želodčne sluznice.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik