rana na želodcu
Čakte mal, je napisala, da je šla na hot-dog, da če kaj bo, da vsaj lačna ne bo umrla! Nič ni pisala o nobenih slabih posledicah tega vročega psa, dvomim, da so bile, vsaj opaziti jih ni na njej!:-))
Ne vem no, a ne bi raje, se vsaj nekatere, se osredotočile na srž problema, ki je v prvem postu, ne pa demantirat s svojimi odgovori na že objavljen odgovor.
Ti, čakte mal pa, zamenjaj nik (meni pa namigni v katerega), ker so nekatere prov alergične na ta tvoj “čakte mal”, ker res iščejo kocine na pobritih jajcih!:-))
R
Ah galebe, kot bi rekel Mavrični. Ene par alergikov bomo pa ja preživel.Saj so zdravila za alergijo, kajne!! Kaj res ne znate odgovarjati, ali pa samo iščete dlake, nikjer nisem napisala, kaj naj naredi. Napisala svojo izkušnjo – kar me je sklincala katka, da ni ok, hot dog jesti. Evo, ta pa že nosečnice zraven lima in maraton teče. Morate vzeti v zakup, da pametne ženske vprašajo, se pa tega ne držijo 100 %, ker pol ne rabimo zdravnikov, samo pametne na mon vprašaš, pa je. Meni je pa hot dog tolk pasal. A bo spet kakšna dlaka v njem. Ti “uboga”, pa ne zameri tegale, v kar se je sprevrglo, Saj veš, luna, mrk, pa babe. Ubijalska kombinacija. Hahaha,lp – vsem, tebi pa še en pozdrav morski galeb, ni šans da ga spremenim. Alergija dol, ali pa gor.
pozdravljena!
Ranital dobiš v majhnih dozah brez recepta, ultop pa le na recept, oba obložita želodček. Rano sem prebolela, gastroskopijo boš preživela. Dieto pa sproti sama ugibaš- zelo blagodejni zame so namočeni ovseni kosmiči lahko tudi z naribano porjavelo jabolko- iajo sluz, ki zdravi rane, takšna so tudi namočena lanena samena- to je sluzasto in to piješ lahko tudi ves dan po požirkih. Od sokoc je meni pomagal sveže iztisnjen korenčkov in zeljni- zjutraj na tešče absolutno, razredčeno z vodo, sadni sokovi in sladkor pa niso priporočljivi, tudi pesin sok je bil pretežek za bolan želodec.
Narava sama zdravi ko ji daš možnost in jo v tem podpreš, sama sem imela kar hude bolečine, nisem pa imela krčev, ko boš vedela kaj točno je ti bo veliko lažje in boš hitro okrevala. Težko pa je v takem stanju skrbeti še za otroke, vsekakor ti želim uspešno okrevanje in sploh ne dvomim, da se bo vse dobro končalo, lp Nada
Hvala vam za vse nasvete, res ste krasne. Čudno mi je, da mi je popoldne, zvečer in ponoči dosti slabše kot sredi dopoldneva, ko skoraj nimam bolečin. Pa napihnjena sem, kadar sedim, si moram odpeti gumb in zadrgo na hlačah. Pred nekaj urami sem dobila še krče, tako, da ne vem, kaj to pomeni, bolečine pa se mi tudi selijo še bolj spodaj in bolj desno. Na pritisk na popek ne odreagiram (če bi šlo za slepič).
Sem si skuhala govejo juho in dala notri vlivance, kot mi je bilo svetovano, hruškov sok mi še malo paše, po mareličnem ali breskovem me pa bolj peče želodec, tako, da ju opuščam – gastrolog mi je rekel, naj pijem goste sokove, a sem videla, da je citronska kisilna v vseh sokovih. Kaj ste torej ve pile?
Ne vem, če naj grem iskati še kakšno zdravilo, ker so mi enega že dali Ortanol. Res si ne želim, da bi mi bilo še kaj slabše, ker že tri noči nisem spala.
Pri svoji zdravnici sem dobila tudi zgibanko o gastroskopiji, ki si jo bom prebrala. Kot ste rekle, se jo očitno da preživeti… Ampak prvič (upam, da tuid zadnjič), je vedno težko, ker ne veš, kako kaj izgleda…
Upam, da malo bolje preživim vikend, hvala vam še enkrat…
Če se bolečina seli bolj spodaj in bolj desno, bi znali biti tudi žolčni kamni.
Meni je ob napadih pomagal spasmex in topel termofor. Za žejo sem pila vodo, donat, metin in kamilični čaj, nič drugega. Če se bo bolečina striktno nadaljevala, bo bolje, da greš na urgenco, boš potem obravnavana prednostno.
R
Nekdo je napisal da coca cola ni dobra,, odlicna je za celjenje ran na zelodcu to je dokazano ostalih negaziranih pijac pa delec stran od pitja. Tudi rakovi bolniki jo pijejo in zdravijo rane znjo.
Mal cudno se slisi pa drzi. Obstaja srebrova voda, ko je ze znana stoletja vendar ga nasa medecina zavraca ker od tega nic ne sluzijo tablet se pa strogo izogibajte to je najvecje zlo ranam.
gastrolog ti ni rekel, da pij gosto sokove kupljene v trgovini, ker se ve, da je tam notri svinjarija.Goste sokove lahko piješ, samo jih moraš doma narediti.To pomeni, kuhano sadje, kuhan korenček zmiksaš in dodaš vodo brez sladkorja.Najboljše je da skuhaš jabolka in korenček in zmiksaš z dodatkom vode, ki jo prej filtriraj, ali pa prekuhaj.To da si napihnjena pa pomeni, da moraš takoj začeti z dieto brez moke in sladkorja, kar pomeni nobenega kruha,testenin,gresa,sladic,piškotov itd….Pojdi v trgovino in si kupi KVINOJO v Ljubljani to prodaja Jablana, ali Kalćek oba v BTC-ju.Kvinoja je nevtralna , lahko pa si kuhaš tudi ajdovo in proseno kašo, ampak ne na mleku.Mleko ti lahko tudi škoduje, ker praviš da si napihnjena-imaš lahko pomanjkanje encima za razkroj mlečnega sladkorja-laktoze, zato lahko uživaš navaden jogurt brez sladkorja,pa zelenjavo lahko uživaš kolikor jo želiš, pa kakšen košček lahkega mesa, ne prepečenega, rajši kuhanega na pari.Goveje juhe pa sploh ne smeš-ne vem kdo ti je to rekel da lahko. Dokler se ne pozdraviš ne jej tako kot prej, ker očitno si zelo grešila pri hrani.Ljudje se moramo bolj spoštovati-predvsem moramo spoštovati svoje telo in ne metati vse v njega, ker nismo kanta za smeti.
Še moja izkušnja s čirom na želodcu:
Trenutno sem v bolnici, v tujini, privat klinika in lahko samo rečem: hvalabogu, da nisem v slo.
VSE preikave in VSE izvide se naredi TAKOJ. Imam smolo, da sem dobil čir zaradi tablet proti bolečinam za pljučnico. Skratka, gastrokopija je mala malica, bronhoskopija malenkost večja. RTG in skeniranje tu opravijo kar na postelji, prav ničesar se ne čaka. Vem, da je to privat klinia, a delajontudi na koncesijo. Ko sem se zanimal v slo, so mi povedali, da je prvo golnik, potem pa naprej…čakal bi intrajalo bi predolgo. Slo zdravstvo je na res nizkem nivoju, preberite si izkušnnje ljudi z Urgence- s počenim čirom judi pustijo čakati ure, pa se neprijazni so. Tu je diametralno nasprotje, svetlobna leta naprej…