Pozdravljeni!
Pred tremi dnevi so mi odstranili znamenje na hrbtu. Naročeno mi je bilo, naj dva dni pustim rano pri miru; včeraj sem odstranila obliž in izgleda, kot da je v rani skupaj s posušeno krvjo tudi vata (?). Rano sem namazala s tanko plastjo Bepanthena, čez sem dala obliž. Zdaj pa ne vem, kako naj to rano čistim in negujem. Zanima me, kdaj lahko uporabljam obliže steristrip in koliko časa (ali obstajajo tudi kakšni drugi, ki pomagajo, da se brazgotina ne razvleče), kdaj Bepanthen in Contratubex?
Lep pozdrav
Pozdravljeni
Načeloma odstranjujemo šive s hrbta po 10 do 14 dneh. Ta čas priporočam zaščito s steristripi in obliži. Po odstranitvi šivov imate lahko brazgotino prelepljeno s steristripi še teden dni. Bepanten lahko uporabljate že sedaj.
Protibrazgotinska mazila začnite vtirati po odstranitvi šivov.
Brazgotine na hrbtu se pogosto s časom razvlečejo, ker je koža debela, sorazmerno togo in ker na hrbtu na robove rane ob premikanju telesa delujejo velike sile.
Steristrip je blagovna znamka, katerikoli kvaliteten obliž s katerim lahko približate robove rane ali zmanjšate napetost na brazgotini je ustrezen.
Lep pozdrav
Aleš