Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Rama- katasrofalno stanje po že drugi operaciji

Rama- katasrofalno stanje po že drugi operaciji

Spostovani!
Ker sem prilicno obupana zaradi izjemno slabega stanja leve rame po opravljenih dveh operacijah in dveh zdraviliskih rehabilitacijah,nujno potrebujem se vase strokovno in neodvisno mnenje,da spolh vem priblizno kaj in kako zdaj in vnaprej. Stara sem 44 let in
V sredini septembra 2015 sem bila operirana na levi rami,;napotni izvid za poseg je bil: odstranitev obseznih kalcinacij in rekonstrukcija rotatorne mansete. Ker je moj kirurg na zalost tik pred mojim pisegom odsel v tujino,je stvar potekala tako: artroskopsko so odstranili kalcinacije in resecirali zabrazgotinjeno in vneto burzo. Bila sem na rehab. v zdraviliscu kjer je prislo do pislabsanja stanja in so me poslalu nujno nazaj do kirurga. Med tem sem vseeno opravila uz kjer so bile ponovno razvidne kalcinacije ter defekt tetive supraspinatusa,vnetje dolge glave bicepsa,utesnitveni sindrom.Kirurg se odloci za ponovn poseg konec decembra; ugotovijo zarastline in vneto subakromialno burzo,jo resecirajo.izpreparirajo tetivo dolge glave bicepsa in jo v spidnjem delu kanala fiksirajo na titanijevo sidro v spodnji predel kanala,tenodeza in tenotomija. Po 6tednih sem ooeavila rehabilitacijo,stanje rame in cele roke pa katasyrofalno-veliko slabse kit celi pred prvim posegom,bolecine so nore,gibljivost porazna. Po nasvetu fiziatrinje ooravim uz kjee ugotovijo tendinitis tetive dolge glave bicepsa, kalcinacije v RM v podrocju tetive m.suoraspinatus in subscapularis ki meri 13mm v dolzino ter hipoehogeno podrocje v tetivi m.supraspinatus v izmeri 7.8 x 1×1 mm.
Delna intratendinozna raztrganina rotatorne mansete v podrocju m.supraspinatusa.
Bila na ponovnem posvetu pri kirurgu,ki svetuje 14dnevno mirovanje in hlajenje ter ce se bolecine ne umirijo,bi on prekinil-prerezal tetivo?!?
Nic vec ne razumem,izgubila sem vse zaupanje da sploh vedo kaj pocno in resnicno ne vem kaj mi sledi. Stanje je res obupno ,roka noro boleca v rami in vzdolz po roki do komolca,v predelu glave bicepsa je menda nastal hematom.

Vem da sem dolga,vendar bi rada samo se povedala,da sem imela tudi na desni rami pred 5leti artroskopski piseg zaradi obseznih kalcinacij,po posegu je orislo do ruptur RM in so mi pitem v Valdoltri naredili rekonstrukcijo rm in po sicer dolgi rehabilitaciji,je rama in roka bp.
Vljydno vas naprosam za vase mnenje. Hvala vnaprej .

Spoštovani,

priporočam, da opravite slikanje operiranega ramena z magnetno resonanco in da pridete nato na pregled s posnetki le-te. Le ultrazvočna preiskava da namreč premalo informacij za odločitev o potrebnem ukrepanju.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close