Najdi forum

Spoštovani!
Že kake tri mesece imam hude težave z desno ramo. Domnevam, da se je vse pričelo, ko sem poleti obiral sadje z drevesa in sem se z iztegnjeno desno roko dalj časa držal za vejo, visoko nad glavo. Prve dni me ni prav hudo bolelo in sem nadaljeval z težkim delom. Domneval sem, da bo bolečina sama minila. Sčasoma pa je bolečina postajala vse hujša in gibanje z roko zelo boleče. Bolečine so posebno hude ponoči, tako da moram včasih noč preživeti sede. Pred kakim mesecem sem šel samoplačniško na fizioterapijo (devet tretmanov), a mi, zaenkrat, ni kaj dosti pomagalo. Pri zadnji terapiji mi je gospa nalepila na ramo nekake trakove, ki so mi pa kar dobro deli. Končno sem šel tudi k zdravniku, ki me je poslal na magnetno resonanco. Prilagam prepis izvida in prosim za razlago. Prosim tudi za Vaše cenjeno mnenje kako naprej.
V AC sklepu ni posebnosti. Subakrominalni prostor je ohranjen. Majhen izliv v glenohumeralnem sklepu s širjenjem v subakromialno subdeltoidno burzo. Majhna ruptura tetive supraspinatus ob narastišču centralno. Defekt meri prečno 1 cm in vzdolžno 0,8 cm. Rob krna je gladek, mišica je ohranjena. Ostale tetive in mišice rotatorne manšete so v redu. Tetiva dolge glave bicepsa poteka normalno v žlebu do insercije, ob njej v žlebu nekaj tekočine. Brez večjih sprememb glenoida, labruma in sklepnega hrustanca. Prikazan skelet ima normalen signal.
Mnenje: Majhna ruptura supraspinatus.

S spoštovanjem in najlepša hvala!

Pozdravljeni,

lahko, da gre v vašem primeru za t.i. sindrom zamrznjene rame, vzrok tega sindroma pa leži v vratnem delu hrbtenice, gre za draženje korenine v prostoru C5-C6. Kar se tiče izvida sameg sklepa lokalni ni sprememb, ki bi povzročale simptome, ki jih opisujete. N žalost večina fizioterapevtskih tehnik ne vpliva na vzrok težav, zato ni nujno, da se stanje izboljša. Priporočam vam, da opravite slikanje vratnega dela hrbtenice.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za natančen nasvet glede zdravljenja bi morali opraviti klinični pregled. Nanj se lahko naročite v vam najbližji MOGY ordinaciji: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close