Najdi forum

Pozdravljeni,

na vas se obračam v imenu očeta, 56 let, ki ima nekaj let bolečine v rami, zadnje pol leta neznosne.

V tem času (pol leta) je bil že parkrat na RTG, še večkrat na ultrazvoku, kjer se je baje bolj malo videlo, sum morda na kake ciste, vkleščen živec, morda natrgana mišica… vendar je vse v zraku. Obiskal je že 3 ortopede, od tega 2 samoplačniška, trejtji celo ne, ker sicer bojda ne pride na vrsto par mesecev. A so vsi trije reagirali enako, povsod so ga poslali domov z “blokado”, eno je dobil septembra, 2.2.04 še eno, 17.2.04 pa še tretjo. Učinka ni bistvenega, bolečine ob blokadi so kvečjemu hujše. Ob tem se mu je znatno poslabšal vid (ni še bil pri okulistu, je pa naročen). Med pacienti se širi tudi informacija, da naj bi blokada povzročila tudi porast sladkorja. Zdravniki mu predlagajo operacijo (če sem prav informirana endoskopijo), vendar so čakalne vrste dolge. Do takrat ga pa (po mojem mnenju) “farbajo”, da naj redno hodi po blokade, ker češ da je taka procedura. Seveda mora blokade plačati sam, v ordinacijah, kjer ti gospodje delajo “popoldan”, šele nato ga bodo pa vzeli na operacijo v KC.

Kaj menite o tej situaciji? Je smiselno hoditi po blokade?

Najbolj pa nas zanimajo učinki blokad (delujejo le protibolečinsko ali naj bi imeli tudi druge funkcije?

Kakšni so stranski učinki blokad?

POdobnih vprašanj še nismo zasledili. Kje si npr. na internetu ali v kaki medicinski knjigi lahko preberemo kaj več o tem “zdravilu” ali o tem problemu. Ne skrbite, s strokovnimi izrazi si bomo pomagali. Literatura je lahko tudi v tujem jeziku.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,

Mojca Jamnik

Draga Mojca,

Ne da bi vedeli za diagnozo in brez da bi vas videl težko sodim o pravilnosti ali nepravilnosti določenega zdravljenja.
Prvič slišim o tovrstnih stranskih učinkih blokade, ne morem pa jo izključiti. Z blokadami se ne ukvarjam in jih zato prmalo poznam.
O stranskih učinkih blokade bi vas moral opozoriti zdravnik, saj so opisane na vsakem priloženem navodilu pri zdravilih.

Register zdravil lahko najdete na >http://www.gov.si/ivz/knjiznica/reg_zdravil/KAZALO.HTM>
res pa je, da tu ni naštetih stranskih učinkov, Le te boste morali pač najti za vsako zdravilo posebej, kot npr:
.

Lep pozdrav,

New Report

Close