Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? RAK Z ZASEVKI

RAK Z ZASEVKI

Pozdravljeni!

Moja mami ima metastaze in edem v možganih, tumor še iščejo :`(

Ne vem od kje ji informacija, ampak sama pravi, da ko ji bodo odkrili tumor, da ji ga bodo samo odrezali (če ne bo seveda prevelik) in da bodo zasevki kar šli stran kot pri hobotnici!!??!!

Stara je 59 let in ….

OBUP :((

lp

jst ne vem, al ta forum sploh deluje al ne, al sam na določene zadeve??

glede na to, da je zelo aktualna tema, bi bilo fajn, če bi vsj nekdo odgovoril, ala moderator, kako vzpodbudno besedo, link, ipd.

drgač pa lahko svoje zadeve in skrbi pišem v svoj lasten dnevnih in ne potrebujem foruma, če nihče ne odgovarja!!
…………………………………………..

mam pa itak novo vprašanje:

1.) je imel že kdo metastaze (moja mami ima v glavi) in da tumorja niso našli (že skoraj 3 tedne bo, pa ne najdejo tumorja) – kako je to mogoče?

2.) če tumor najdejo, na kaj moramo biti pozorni, kaj vprašati zdravnico – čeprav so super klinika, do zdr. ne prideš, uradne ure imajo od 10-11h (sploh za zaposlene super ura) in še takrat je ni!!!!
………………………………………

Upam, na vsaj kakšen odg.!

ali pa vsaj pojasnilo, da je mod. na dopustu in bom razumela.

saj ne sprašujem o sestavi ananasa; vkolikor pa ne bo odg., pa bom sama primožu c. predlagala, da se forum ukine, ker itak ni nobene pomoči ali da ne rečem koristi!!!

lp tina

Res je, prav imaš, da na tem forumu ni veliko pomoči oz. dobiš odgovor ali dva, sama debata pa se zelo redko razvije in si težko psihološko pomagaš.
Jaz zato sodelujem na tujih forumih, kjer govorijo o točno določeni vrsti raka, ki me zanima in tam tudi najdem veliko podpore, pomoči, nasvetov.
Slovenija je tudi premajhna za razvite debate na forumih, sploh kar se raka tiče, saj pri nas ljudje po 50-em letu starosti niti niso toliko na internetu in marsikdo sploh ne zna rokovat z računalnikom.

Seveda je možno, da odkrijejo samo metastaze. Moj oče je bil sicer zdravljen za rakom v področju vratu, vendar sem o tem proučila vse in tudi obstajajo raki, kjer odkrijejo samo metastaze, primarnega raka pa ne. Je pa tako, da če so metastaze recimo v glavi, potem je primarni rak nekje blizu ampak je mogoče tako majhen, da ga niti CT (ali kaka druga preiskava… MR, PET…) ne odkrije oz. bi ga odkrila kasneje. Ta rak pa recimo zelo hitro zaseva in zato so metastaze takoj vidne. Vsaj za rak na področju vratu vem, da ne pomeni nujno slabo, če ne odkrijejo primarnega. Pač, terapija je radio ali/in kemo in zajame večje področje, se pač ne osredotočijo na točno določeno točko tako kot bi se, če bi našli primarnega. Vseeno pa je izid lahko dober.

Mislim, da bi bilo lepo, če daš kakšen link tujega foruma,hvala.

lp

Pozdravljena!
Povsem enak primer imamo tudi pri nas. Očetu so našli lezije v glavi (CT in MR), takoj so posumili na metastaze v glavi. Pregledali so ga po dolgem in počez a primarnega tumorja niso našli. Prav tako je bil negativen test na tumorske markerje in izvid lumbalne punkcije. Napravili so mu še več preiskav, (UZ, CT, rentgen) pa nič.
Ne vem pa ali se na MR tako dobro vidi da gre za metastaze?!
Oče se počuti povsem Ok, ne hujša ima pravo barvo, apetit, vse kot prej…Edino kar je in zaradi česar je bil tudi napoten k nevrologu je pareza leve noge, ki je v 1 mesecu napredovala do popolne ohromelosti in krčev. Ker so izvidi vsi ok, so se odločili, da bi zadevo operirali.
Kljub vsemu se mi zdi čudno, da niso napravili testov za Boreliozo ali kakšno drugo bakterijsko okužbo, menda simtomi niso pravi!!??
Že več let pa so se mu pojavljala razna vnetja, ki so se selila iz sklepa na sklep in so brez zdravljenja izzvenela.
Kako pa so tvoji mami diagnosticirali, da gre za metastaze? Je imela pozitivne tumorske markereje?
So ji v tem času že odkrili primarni tumor?
LP Katarina

Mislim, da bi bilo lepo, če daš kakšen link tujega foruma,hvala.

lp[/quote]

Odvisno za katero vrsto raka rabiš.
Jaz najdem ogromno informacij in podpore na forumu:
http://csn.cancer.org/forum

ali pa http://www.cancercompass.com/message-board.htm

Jih je pa še dosti drugih, le iskalnik uporabi in vedno preveri, če so tam tudi take oblike zdravljenja kot v Sloveniji,da se potem lahko poistovetiš.

umrla je 18.3.2013

še danes ne morem verjeti, kaj šele živeti……….

lp T.

Moja sožalje.

Ali so ji odkrili primarnega in na čem?

hvala soraja!

Odkrili so primarnega, bil je pljučni rak – bila je kr orng kadilka, žal.

Imela je prvi dve KT in 2 tedna počitka; dan pred nadaljevanjem KT, je ob 4h zj. umrla

Ko je oče vstal ob 5h, je niti za oživljati ni bilo, ker je ni bilo več med nami :`(

New Report

Close