Rak, sladkorna in drugi zapleti
Pozdravljeni!
Vedno sem preskočila ta forum, ker sem se bala, kaj bom prebrala. Zdaj me je pa očetova pred kratkim odkrita bolezen spomnila, da pri vas morda najdem kakšen odgovor ali vsaj uteho.
Po celem letu nerazložljivega hujšanja (februarja so mu sicer diagnosticirali diabetes, ampak se nihče ni poglabljel v morebitne vzroke zanj) so nas obvestili, da ima hudo razširjen rak trebušne slinavke. Med preiskavami so našli tudi žolčni kamen in tako so mu ob operaciji odstranili žolčnik ter žolčevod. Slinavko so pustili nedotaknjeno, ker baje ni več pomoči. Kirurg je omenjal povezavo z nekakšnimi cevkami, da bi prebava lahko kolikor toliko funkcionirala, ampak ne vem kaj natančno, ker imam informacije iz druge roke (od mame). Ker so zdravniki dvignili roke, smo se zatekli k alternativi. Oče je dobil nekaj homeopatskih zdravilnih pripravkov, ki jih jemlje. Približno istočasno se mu je začelo dogajati, da ima povišan sladkor.
Zdaj pa k vprašanjem:
Ali obstaja možnost, da je reakcija s sladkorjem posledica operativnega posega (14 dni) oz. njegovega stanja ali so za to kriva samo nova zdravila?
Ali menite, da si lahko sam zviša odmerek inzulina in tako regulira spremembo?
Morda mi lahko poveste kaj lahko pričakujemo od te kombinacije – rak+sladkorna+slabo srce. Saj vem, da nič dobrega, ampak radi bi se vsaj pripravili, da mu čim bolj olajšamo oziroma podaljšamo skupne trenutke, ki so nam ostali.
Zahvaljujem se za odgovor
Lep pozdrav, Iva
Draga Iva!
Preberite si moj odgovor Meri in dodatne povezave, ki jih vsebuje:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=2740&t=2731#reply_2740
Kirurg je verjetno govoril o odvajanju žolča, ki v jetrih še zmeraj nastaja. Če ni primernega odvajanja žolča s cevkami, pride do zastoja žolča v jetrih in jetrne odpovedi ter smrti. Odstranjen žolčnik je le zbiralnik za ta žolč, ki nastaja v jetrih in tega zdaj ni več.
Žal homeopatskih pripravkov ne morem komentirati in jih ne poznam, ne vem tudi, ali vsebujejo kakšne sladkorje, ki ne sodijo v prehrano diabetičnega bolnika (domnevam, da ne). Če so bila po operaciji uvedena nova zdravila, bo odmerke potrebno prilagajati, vendar pod strokovnim nadzorom (naj zdaj oče tega ne počne sam, čeprav je bil prej vajen tako!). Vzrok povišanega sladkorja je lahko torej bodisi homeopatsko zdravilo, nova dodana zdravila in stres po operaciji.
Kljub temu, da je zelo dobro, da tako skrbno nadzorujete sladkorno bolezen, ima slednja dolgoročne, ne nagle posledice. Slednje so redke, ob zdravilih in primerni dieti pa jih skoraj ni – razen, če vzame oče prevelik odmerek insulina! Do okvar organov zaradi sladkorne bolezni prihaja postopoma, v letih. Težava pri pomanjkanju insulina zaradi raka trebušne slinavke je zlasti v hujšanju, saj insulin kopiči tudi maščobne zaloge. Vaš oče ima hudega, neozdravljivega raka, zato bo verjetno ta bolezen narekovala njegovo počutje. Ta rak bo napredoval v nekaj mesecih. Oče bo potreboval dodatno nego. To mu boste zagotovili vi, prav tako razmislite o tem, da bi bil oče čimveč v domačem okolju, polnem topline in znanih ljudi in čimmanj v bolnišničnem. Sodelujte z očetovim osebnim zdravnikom, povprašajte ga o obisku patronažnih sester, iščite informacije o negi bolnika z neozdravljivim rakom. Pri tem se lahko povežete z društvom Hospic http://www.drustvo-hospic.si/, saj vam bodo znali svetovati ob težavah.
Želim vam vse dobro!
Irena
Draga Iva!
Tudi moj oče je zbolel za to zahrbtno. Zdravniki niso nikoli izvajali kakeršnega koli zdravljenja. Zato smo sami iskali rešitev na internetu.
Odkrili smo zdravilo Helixor (izvlečki bele omele), ki ga v tujini uporabljajo za zdravljenja vseh rakastih obolenj. Lahko ga uporabljate tudi če je vaš oče sladkorni bolnik.
Na Danskem obstaja klinika, kjer dokaj uspešno zdravijo s tem zdravilom zato vam svetujem, da skočite na njihovo internetno stran, jim pošljete e-mail, ali pa jih kar pokličite in jih povprašajte za nasvet. Tudi mi smo jih poklicali in so nam posredovali informacije. Vendar je bilo za našega očeta žal prepozno.
Upam, da boste vi uspešno premagali to bolezen.
Internetna stran klinike:
http://www.humlegaarden.com/en_wel.html
Lep pozdrav
Moj oce je imel sladkorno. Na koncu mu ni pomagal niti velik odmerek insulina. Odpeljali so ga v bolnico, kjer je bil 3 dni. Do zadnjega niso vedeli, da ima raka. Sele ko je umrl (imel je slabo srce, ki ga je resilo trpljenja), smo izvedeli, da je imel raka na trebusni slinavki…
Njegovo sibko srce ga je resilo pred dolgotrajnimi bolecinami….
Zanimivo je, da je bil pred tem veckrat na raznih pregledih, pa mu vseeno nikoli niso odkrili raka… ni bilo niti suma na to… 🙁
Po eni strani je boljse, da nikoli ni vedel, da ima neozdravlivega raka. Umrl je nepricakovano. Ni ga bilo strah.