rak na želodcu
Oče ima pri 68 letih neoperabilnega raka na želodcu, tako da so povečane tudi bezgavke pred želodcem. Pol leta je jemal xelodo, po prvih 3 mesecih je ct pokazal, da se je tumor delno zmanjšal, sedaj v naslednjih 3 mesecih na naslednjem ct pregledu pa se je povečal in gre za progresijo tumorja na želodcu; ta se je povečal za kak cm, na druge organe se še ni razširil, so pa že od odkritja bolezni v avgustu 2010 na prvem ct pregledu bile vidne dve ciste na jetrih, ki pa so že od odkritja enako velike in ne rastejo. Konec marca se mora zglasit na OI zaradi zamenjave sistemskega zdravljenja, in krajši čas bo hospitaliziran, tako piše v izvidu.
Za biološka zdravila ni primeren ker nima v krvi receptorja her2. Zanima me, če je imel kdo podobno izkušnjo, na kakšen način se še zdravi ta rak, ker xeloda verjetno ni več učinkovita? Drugače se počuti še vedno razmeroma dobro in je kar v dobri kondiciji.
Verjetno bodo očetu zamenjali terapijo. Zagotovo poleg Xelode obstaja še nekaj zdravil, ki jih bodo uporabili in računajo na izboljšanje. To pa je najvažnejše. Dokler obstaja zdravljenje in zdravila, je zagotovo upanje.
Držim pesti.
Kristina
Očetu je zdravnica prekinila kemoterapijo ker je dobil globoko vensko trombozo, tako da sedaj sledi še samo simptomatsko zdravljenje. Na pregled v Lj mora zopet v začetku septembra. V času kemoterapije je tumor na želodcu miroval, se ni širil. Sedaj ko je že kar nekaj časa od zadnje kemoterapije pa je z njim vse slabše, čedalje pogosteje bruha, se slabo počuti, shujšal je že za 2 kg, med kemoterapijo pa se je zredil za 10 kg. Zjutraj še kar nekaj hrane spravi v sebe, po kosilu pa ga začne tiščat v želodcu in ponavadi izbruha vse. Zaradi tega je čisto potrt, ne ve več kaj bi lahko sploh še pojedel, mi pa se vsi počutimo tako nemočne, ko ne veš kako bi pomagal, da mu ne bi bilo slabo. Jemlje tablete reglan proti slabosti zjutraj in zvečer, pa zgleda ne pomaga več. Meso, mesnih izdelkov se izogiba, ker mu smrdijo, tako da zajtrkuje kruh z raznimi namazi in pije kozje mleko, za kosilo ponavadi kakšno zelenjavno juho s krompirjem, kompote razne, riž z omakami, tako bolj preprosto hrano. Sama sem mu svetovala naj pri enem obroku ne je več stvari skupaj, ampak eno po eno jed z dve uri razmaka. Mi zna mogoče kdo svetovat kaj še lahko naredimo. On pravi po tistem, ko vse izbruha,da bi šel kar v bolnico, joče, da ne ve kaj bi sploh jedel, in to je grozno gledat. Prosim za kak nasvet, če je kdo bil v podobni situaciji.
Najlepša hvala vsem.