Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rak na trebušni slinavki

Rak na trebušni slinavki

Spoštovani!

Moji mami so diagnosticirali raka na trebušni slinavki.

Izvid CT je: Napotena diagnoza: gospa napotena na uz trebuha zaradi hujšanja in novo odkrite SB, na uz postavljen sum na tumor pankreasa.

Opravljena preiskava: CT torkasa in abdomna z I.v. aplikacijo kontrastnega sredstva.

Prsni koš:

Normalen vzorec pljučnega parenhima, v katerem ni za zasevki sumljivih ležijo. Groba kalcinacija plevre premera 10mm desnega pljučnega krila, na posteriorni torakalni steni-benigna sprememba.

V mediastinumu in hilusih ni patološko povečanih bezgavk. Srce je na zgornji meji normalne velikosti. Normalna antomija in dimenzija velikih žil mediastiinuma.

V poteku traheje in bronhov ni vidnih patoloških sprememb.

Plevralnega izliva ni.

TREBUH: V predelu vratu trebušne slinavke je slabo omejena tumorska formacija premera približno 30mm. Tumor prerašča prek kontur pankreasa in vrašča v okolno maščevje. Povzroča dilatacijo d.pancreaticus v predelu repa, vod je dilatiran do 6 mm, pripadajoč parenhim pa je atrofičen. Parenhim v predelu glave je ohranjen.

Tumor se širi kranialno in je v stiku z distalno a.hepatico communis in proksimalnim delom a.hepatica propria, kontura arterije je v tem delu deformirana, kar nakazuje na vraščanje tumorja.

Tumor pritiska tudi na portalno veno, vendar pa vanjo ne vrašča.

Nekaj pomnozenih drobnih lokalnih bezgavk. Ni povečanih bezgavk v oddaljenih bezgavčnih ložah.

Jetra so morfološko normalna,  brez znakov kronične parenhimske okvare. V parenhimu so številne manjše hipondenzne lezije, ki pa imajo videz enostavnih cist. Prepričljivih zasevkov v jetrih ni. Žolčnik je primeren, žolčni vodi niso dilatirani. Vranica in nadledvični žlezi so v mejah normalnega. Ledvici sta normalno veliki, brez dilatacije votlega sistema. Sečni mehur je primeren. V ginekološkem področju ni večjih patoloških sprememb. Normalno široka abdominalna aorta.

V prikazanem skeletu ni za zasevki sumljivih sprememb.

MNENJE: Tumorska formacija vratu trebušne slinavke  z videzom adenokarcinoma pankreasa. Prisotni so znaki invazije v a.hepatica propria. Brez oddaljenih zasevkov v toraksu in abdomnu.

Mama je imela tudi endoskopski ultrazvok z biopsijo, ki pa prvič niso zajeli rakastih celic, zdaj ga ima ponovno.

Zanima me, kaj vse to pomeni bolj po domače povedano in če jo bodo lahko operirali, ker se je tumor že začel vraščati.

 

Hvala za odgovor, Maruša

 

Pozdravljeni,

razumem vašo zaskrbljenost. Sicer nisem ne radiolog ne kirurg, vendar je tumor najverjetneje neoperabilen, prav zaradi vraščanja tako v okolno maščevje kot v žilne strukture.

Vse dobro vam in vaši mami,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

Pozdravljeni,

Rak nastane..

Po TKM ni pretoka energije. Ko se ta pretok spet vzpostavi, odpravi blokada, lahko tudi rak izgine. Donna Eden (Energijska medicina!) pravi, da je videla veliko takih ozdravitev.

Kaj pravijo:

Inna Segal, intuitivna zdravilka:

Rak – občutek omejenosti, jeze, strahu, neobvladljivosti. Nosite rane iz preteklosti. Ne počutite se dovolj dobro, krčite se vase in se napadate od znotraj. Občutek krivde, slabe volje in negotovosti razjeda vaše telo. Nikoli se ne morete sprostiti in prepustiti. Pogosto si prizadevate narediti več, kot zmorete, in poskušate ustreči drugim ter nenehno iščete potrditev.

Kitajska medicina:

Bolniki z rakom trebušne slinavke so imeli hujšo depresijo, tesnobo, utrujenost in motnje razpoloženja.

Ho’oponopono:

Gledala sem zdravnico, ki zdravi raka tudi z metodo Ho’oponopono (Filipini). Serija o zdravljenju raka na vzhodu. Na internetu je kar nekaj o  Ho’oponopono in raku.

Olje črne kumine, veliko raziskav, tudi o raku slinavke, korenine regrata, določena hrana… Tudi knjige obstajajo. Chriss beat cancer, The Answer to cancer. Gledala sem te serije.

Revne države na vzhodu, ki nimajo za drage kemoterapije in obsevanja, so uspešnejše pri zdravljenju raka, kot na zahodu. Zdravijo celo telo, ker operacija tumorja ne odpravi vzroka. Gledala sem serijo (Ty Bylinger). O tem  sem pisala tudi na tem forumu.

Gregg Braden, znanstvenik, je objavil video, ko 7, 5 cm (3 inče) velik tumor na mehurju izgine v manj kot 3 minutah. Na zahodu  ženski zdravniki niso mogli pomagati, pa je odšla na Kitajsko. Dogaja se v eni od klinik. Opravili se več kot 100 takih ozdravitev, ko samo z vzklikanjem 2 besed “že narejeno” odnese tumor.  Ženska je verjela, da je zdrava in tumor je izginil.

Potem Zigang master Sha, zdravnik, Qigong mojster in zdravilec. Ženska je imela raka na jetrih in slinavki. Pa je cela dvorana kričala:” Go, cancer go… Je video… In ženska ni umrla…

Tudi dr. Joe Dispenza govori o trenutnih ozdravitvah, ko se zgodijo čudežne ozdravitve.

Opomba:

Pišem samo o tem, kar sem prebrala, ali videla na internetu… Verjamem pa, da se lahko s pravilno prehrano, ko izločimo tisto kar škoduje in dodamo tisto, kar pomaga, odpravimo blokade, dodamo energijo, marsikaj pozdravi. Telo se zdravi, ko smo zadovoljni in je treba poskrbeti tudi za zmanjšanje stresa.

Breda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pod naslovom objave naj bi bilo napisano: na levi strani  število objav, na sredini datum zadnje objave in na desni število ogledov. Tako tisi, ki pogleda, takoj vidi datum zadnje objave. Ta je 27.3.2024. Moja objava je bila 30.3.2024. Potem  tisti, ki mu je bila namenjena, sploh ne ve, da je nekdo še nekaj napisal, da je nova objava tam in, ker je videti, da ni novih objav, sploh ne gleda več.

Mojo objavo vidijo samo tisti, ki se kasneje pojavijo in berejo.

Breda

New Report

Close