Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? RAK NA PLJUČIH

RAK NA PLJUČIH

Ravno sem se registrirala,zato se opravičujem,če ga bom kje pobiksala 🙂
Tašča je včeraj izvedela,da ima raka na pljučih,debelega 4mm,panika,jok,strah,trpljenje…trpljenje čuti sama sicer že celo zimo,od Novembra,ko je zbolela,se slabo pozdravila in od takrat kašlja,je tudi kadilka,v penziji zadnje dve leti,nikamor ne gre,ves čas notri ali na vrtu,to je vse kar počne! Sedaj pa še rak,danes je šla k specialistu in jutri gre na Pohorje na še en pregled,ne vem kaj jo,nas čaka,kako ji stat ob strani,kakšno upanje ji vlivat,če še ne vemo kako in kaj točno je..je možno rak ozdravit ali ne…če mi prosim malo svetujete,napišete kaj več 🙂 kakšni so postopki,lahko pomaga bioenergija,homeoptija,KARKOLI HVALAAAAAA

Dokler Vaša tašča nima histološkega izvida (to je mikroskopski pregled) tkiva, še ni rečeno, da je rak. Tumor je vsaka gmota, zadebelitev ali masa tkiva, ki je lahko rakasta (maligna) ali pa ni rakasta (je benigna). Samo maligni rak pa gre naprej (se širi v sosednje tkivo ali dela metastaze v oddaljenem delu telesa). Tudi benigni tumorji pa lahko delajo težave; tako da najprej počakajte, kaj bo pokazal izvid in si ne stojte preveč napoti s strahom. Ker če je to maligni rak, potem ji bo strah še bolj škodoval – ne samo to, da bo nepremišljeno zagrabila za vsako slamico, ki se ji ponuja in ji lahko škoduje, ampak tudi zato, ker se imunski sistem slabša preko živčnega sistema (psihoneuroimunologija). Tisti, ki so panični in niso obremenljivi, ne morejo pri zdravljenju tako sodelovati, vidijo vse bolj črno belo in hitro resignirajo; potem dobijo psihofarmake, ki jih še bolj blokirajo… To seveda ni zdravo spopadanje z rakavo boleznijo. Onkologi so strokovnjaki, ki se trudijo uničiti simptome te bolezni, to so vidni tumorji in metastaze; ne ukvarjajo pa se z boleznijo samo, zato pride do napredovanj ali ponovitev. Bolnik sam pa mora ugotoviti, kaj mu škoduje…
Omenjate bioenergijo in homeopatijo. Bioenergija ne zdravi raka, tudi ne odpravlja za stalno blokad, ker četudi komu navidezno pomaga, ne nauči človeka tako misliti in živeti, da ne bi prišlo spet do blokad.
Homeopatija je ena izmed panog, ki se lahko uporablja tudi poleg kemoterapije, vendar jo priporočam le pri sopojavih, npr. strah pred smrtjo ipd. Pomagala bi morda, če bi raka spoznali v prekancerozi; to je v stanju, preden se rak lahko diagnosticira. Zato omele v homeopatski obliki ne morem priporočati. Poleg kemoterapije se uporablja posebna vrsta omele. Čeprav proizvajalci homeopatske vrste trdijo, da homeopatija deluje informativno na globje plasti bitja, kar kemija ni v stanju »doseči«; bi to pomenilo preveliko tveganje za rakavega bolnika. Homeopatska sredstva tudi nimajo toksične lastnosti, da bi lahko neposredno uničile rakavo celico. Toliko, da ne bo nesporazumov, ker sem poleg fitoterapevtske oblike (ekstrakti) opisovala tudi druge načine omelinega zdravljenja; za ljubitelje homeopatije tudi homeopatske slike nekaterih dreves, na katerih raste omela, in je že kdo pomislil, da je to homeopatija (ker je v fazi desensibilizacije bolj razredčena doza).
Stojte tašči ob strani, da se lahko pogovarja, če se hoče. Vprašajte jo, kaj je rekel zdravnik (o nadaljnem postopanju)… Prisluhnite ji… Rakav bolnik hitro spozna, če kdo preveč posplošuje in se potem ni pripravljen pogovarjati z njim. To je znak preobremenitve in tudi dejstvo, da ga tak človek ne more razumeti. Zato zelo spoštujem, da se zanimate, kako ji lahko pomagate. Dokler še dela na vrtu, je to lepo, da je na zraku in soncu, če ne dela preveč. Prostori pa morajo biti vedno dobro prezračeni. Radon, ki se nabira v zaprtih prostorih, je drugi najpogostejši vzrok za nastanek pljučnega raka (po kajenju).
Vse dobro!

Kdaj pa misli nehati kaditi?
lp

New Report

Close