rak na pljučih
Tast ima potrjen rak na pljučih,pred nekaj dnevi je bil poslan v Bolnico Topolšica zaradi kašlja,po treh dneh odpuščen.Na odpustnici so diagnoze,ki jih ne znamo razbrati.Prosim,če nam lahko razložite in ali je stanje resno,ali se rak.celice razširjajo?Hvala in lep pozdrav!
J20.9 Akutni bronhitis,neopredeljen
J96.0 Akutna respiratorna odpoved
Z08.2 St.po KT razširjenega mikrcelularnega Ca srednjega pljuč.režnja-T4N2M1
C78.1 Sekundarna maligna neoplazma mediastinuma(MEDPLJUČJA)
C78.0 Sekundarna maligna neoplazma pljuč
E11.9 Insulinsko neodvisna sladkorna bolezen brez zapletov
Kolikor je meni znano (nisem pa zdravnik), je stanje resno. Pogovorite se še z njegovim osebnim zdravnikom, ki bolje pozna njegovo zdravje in splošno kondicijo, tudi od tega je namreč odvisno, kako bo bolezen potekala. Z nekaterimi oblikami zdravljenja se določene težave omilijo. Želim mu vse dobro!
Spoštovani!
tašča ima potrjeno rak na dojkah, sedaj je opravila še nekatere preiskave v bolnišnici v Mariboru. Vendar so jo iz bolnišnice odpustili in hodi le še na kemoterapijo. Predvidenih ima 6. Smo pa dobili domov odpustno pismo na katerem so navedene naslednje diagnoze:
C508 Maligna neoplazma – preraščajoča lezija dojke
C782 Sekundarna maligna neopralzma plevre (popljučnice)
C780 Sekundarna maligna neoplazma pljuč
C795 Sekundarna maligna neoplazma kosti in kostnega mozga
Ker mi zdravniki ne povedo nič konkretnega, sama sem pa glede teh šifer pravi laik me zanima kako resno je stanje tašča in ali še sploh obstaja kakšno upanje?
hvala lepa za odgovor
Spoštovani,
gre za napredovanega raka dojke, ki se je razširil že na plevro (popljučnico), pljuča in kosti. Najbolje bo, da se obrnete na njenega onkologa ali pa osebnega zdravnika, da vam obrazloži bolj konkretno, saj ima vpogled v njene izvide. Predvsem pa ne smete izgubiti volje do življenja!
Vse dobro,
Šia