Rak na modih
Lep pozdrav.
Sem mlad fant star 18 let. Pred približno 2. tednoma sem bil na predavanju o raku na modih,kjer so nas poučevali na pregledovanje za raka na modih. Ker sem čez nekaj dni bil radoveden, sem si sam otipal nekakšno za grah veliko bulico na desnem testisu. Ker sem bil zelo prestrašen sem še isti dan odšel k zdravnici,kjer pa je ona rekla ,da sem si vrjetno zatipal obmodek in da ona nič ne čuti. Čez par dni me je začelo tiščati v hlačah in takšen nelagoden občutek v predelu mod in dimljah se je pojavil,zato sem se še enkrat odpravil k svojemu zdravniku. Ampak na otip me ni bolelo nič. Zdravnica je menila da sem le prestrašen,ter da ona ne občuti ničesar,vendar mi je vseeno napisala napotnico za urologa. Še naslednji dan sem obiskal urologa ,ki pa je takoj občutil bulico v velikosti 14,6×11.2mm. Še isti dan sem bil sprejet na oddelek,kjer so mi takoj naredili CT trebuha in prsnega koša ter odvzeli kri za krvne preiskave(tum. markerji itd..) Naslednji dan sem imel operacijo takoj zjutraj kjer so mi odstranili desni testis in vstavili protezo. Po eno dnevnem čakanju so prišli rezultati ct-ja ,ki pa so bili vsi normalni tako tudi tumorski markerji kot še ostalih nekaj krvnih preiskav ,katerih imen se ne spomnim. Po nekaj dnevih sem odšel iz bolnišnice,še prej pa sem moral dati zamrzniti svoje seme. Zdravnik meni,da je to verjetno seminom,kar sem imel tudi napisano v diagnozi ,čeprav na histološki izvid še čakam. Sedaj je minilo okoli 10 dni od OP in na izvid še vedno čakam, sem zelo nervozen in nevem kaj lahko pričakujem. Upam da je tu na tem forumu kdo ,ki je že preživel to izkušnjo in bi mi morda lahko povedal kaj več o tej bolezni. Vse skupaj me je zelo šokiralo,ker sem obenem sedaj začel študirati v Ljubljani in dvomim da bi lahko ob zdravljenju še zraven študiral.
Lep pozdrav,Waterslide
Ti si še premlad, da bi ostal brez testisov. Ti priporočam, da se takoj lotiš zdravljenja po metodi Ševčenko. Preberi si vse o tem na tem forumu pod temo Ozdravel je od raka. Več se lahko pogovoriva, če se mi javiš na zdravilna.meš[email protected]. Rak ni več smrtna bolezen. Hura.