Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak na modih?

rak na modih?

Ko sem prebral simptome za raka na modih sicer nisem našel zaskrbljujočih znakov zase, vendar pa me vseeno skrbi če je to kaj hujšega. Gre namreč za to, da je levo modo nekoliko nižje spuščeno kot desno. Levo je za malenkost večje, vendar je to stanje že dalj časa prisotno. Včasih po športnih aktivnostih in pri spolnih odnosih čutim rahlo bodenje v modih. Ali je to kak predznak raka? Poleg tega so se v zadnjem času ob glavici penisa ter na robu glavice pojavili manjši izpuščaji. Pri spolnih odnosih vedno uporabljam kondom, tako da dvomim da gre za spolno prenešeno bolezen. Se sicer že dalj časa odpravljam k zdravniku, vendar sem hotel biti siguren da je res treba.
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem. Lep Pozdrav, Jure

Dragi Jure,

menim, da se z vami ne dogaja nič posebnega ali zaskrbljujočega. Opisujete običajne anatomske značilnosti spolovil, kakršne opaža večina moških (nekoliko različni velikosti obeh testisov, različna lega – tudi to ni nič hudega, dokler sta oba testisa v mošnji in ne en ali oba zaostala na razvojni poti iz trebušne votline). Spremembe na glavici penisa verjetno povzroča glivično vnetje. Glivice so normalno prisotne v črevesju ali na sluznicah spolovil, ob določenih dejavnikih (stres, zmanjšan imunski odziv itd.) pa se prekomerno razmnožijo in povzročijo vnetje. Ne gre za spolno okužbo. Zdravnik vam bo predpisal ustrezno mazilo in vas tudi pregledal, saj bo le na ta način lahko ugotovil, ali je res vse v redu. Pogumno!

Lepo vas pozdravljam!

Irena

Mene pa zanima, če rak se rak išče smo po modih, kajti med zapazil sem da imam v mošnjah nekaj podbnega skupku semenskih cevk, ali to tudi kaže na raka???

New Report

Close