rak na modih
Pozdravljeni,
zdravim se za rakom na modih. Prebral sem že vse “manjše” knjigce in priročnike, vendar mi to ni dovolj.
Prosil bi, če kdo ve za kakšne bolj strokovne knjige o:
1. Raku na modih oz. splošno o raku,
2. Karkoli v zvezi s tumorji,
3. Ker sem imel tudi tumor na hrbtenici bi prosil za knjigo o sestavi hrbtenice oz. o živčevju in mišicah.
Če kdorkoli pozna kakšno knjigo o teh temah in da je bolj strokovna bi prosil, če mi sporoči.
Najlepša hvala in srečno vsem.
Gregor
Pozdravljena,
na hrbtenici, v spinalnem kanalu, sem imel samo tumor, čisti horiokarcinom, ki pa izvira iz raka na modih (ne vem kako je zašel ravno v hrbtenico), predvidevaš pa pravilno, da boli za ………….. Ugotoviš, da je nekaj narobe, ko ne moreš več hoditi in ne čutiš spodnjega dela telesa.
Lep pozdrav,
Gregor
Dragi Gregor!
O literaturi bi vam lažje svetovala, če bi poznala obseg vašega sedanjega znanja. Če berete angleško, so vam z ustreznimi iskalnimi gesli dostopni številni spletni viri in članki, od takšnih, primernih za laike, do zahtevnejših za strokovnjake. Potrebujete torej samo dober iskalnik in malo spretnosti pri iskanju.
Poznavanje raka terja podrobnejše poznavanje biologije celice, njenega delovanja, pa tudi genetike. Za začetek bi vam priporočila knjige iz teh področij. Da bi se seznanili z vplivom zasevkov na živčevje, pa bi bilo potrebno poznavanje osnov nevrologije. Svetujem vam Tetičković-evo knjigo Klinična nevrologija. Zelo dobra je tudi Štruclova Fiziologija živčevja, publikacija je izšla leta 1989 v Medicinskih razgledih. Obe deli sta v slovenščini.
Najbolje bi vašim željam prisluhnili v Centralni medicinski knjižnici (Vrazov trg 2, ob Pediatrični kliniki ob Ljubljanici), kjer vam bodo znali bolje svetovati. Večina študentov medicine študira ta področja po (obsežnih) knjigah, napisanih v angleščini, redkeje v nemščini.
Upam, da vam bo uspelo najti odgovore, ki vas zanimajo!
Lep pozdrav,
Irena
Pozdravljena Reni,
moj mejl je [email protected]
Se opravičujem, ker toliko časa nisem odgovoril, vendar sem bil v bolnici.
Najlepša hvala in lep dan,
Gregor.