Rak na modih 1001
Pozdravljeni!
Prebral sem že vse poste in navodila kolikor se jih da dobiti na med overju, vendar rabim se tisto malo zagotovila kaksne gospe Irene da se pomirim, kajti res ne maram za vsako stvar tečt k zdravniku.
Torej, po enodnevnem hribolazenju (8 ur hoje) sem naslednji dan pri tuširanju na desnem modu na vrhu točno zraven kjer se drži obmodka otipal kot majhno riževo zrno veliko bulico. Tisti dan je bilo tam malo bolj boleče, naslednje dni pa čutim majno neprijetnost, če pritisnem na to bulico. Na 24ur.com sem prebral da lahko gre to za cisto, vendar če je ta bulica na obmodku. Moja je pa na meji in se ne morem odločiti, ali je na modu, ali na obmodku. Potem pa sem še prebral:
“Nato pregledate še samo modo. Zdravo modo je ovalne oblike, elastičnega otipa, gladko. Včasih se na površini otipa kot proso velika zatrdlina, kar pa ni sumljivo. “
Zdaj sem pa malo zmeden. Moda niso povečana in so normalna. Star sem 29 let.
Prosim vas za vaše mnenje!
Hvala,
Pepe
Dragi Pepe!
Očitno je, da ste že podrobno prebrali vse, kar smo tukaj napisali o raku na modih. Zato vam lahko le priporočim, da obiščete zdravnika, če vas skrbi. Teoretiziramo lahko v nedogled, toda prav pregled vas bo najbolj pomiril in vam zagotovil, da gre res za nenevarno spremembo. Sami gotovo ne boste mogli določiti, kje bulica natančno leži – pogosto pa lahko to opravi šele ultrazvočni pregled, na katerega vas bodisi napoti zdravnik ali pa se nanj prijavite kot samoplačnik.
Lep pozdrav!
Irena