rak na mehurju – terapija po operaciji
Pozdravljeni
Moj oče je star 60 let in pred kratkim so mu odkrili tumor na mehurju. Sredi decembra je bil operiran, tumor je bil odstranjen, histološka analiza pa je pokazala, da je šlo za maligni tumor.
Kako uspešno je bil operiran, očetu ni pojasnil še nihče. V mesecu in pol mu še nihče ni povedal, ali je bil tumor razraščen, ali omejen… nič! Dobil je le vabilo na 8-kratno spiranje mehurja z neko toksično snovjo, ki naj bi preprečila ponavljanje tega tumorja – menda se tumor na mehurju zelo pogosto ponavlja in kasneje tudi vrašča v stene v mehurja, tudi če sedaj ni bil?!
Naslednji teden torej oče začne s terapijami, dobil je tudi navodila, kako mora zaradi toksičnosti preparata po vsaki mali potrebi wc razkužiti, si razkužiti roke… Menda naj bi bile v tej tekočini, ki mu jo bodo 8x vbrizgali v mehur, neke bakterije, ki so zelo nevarne, če se z njimi okužimo.
Mi zna mogoče kdo o tem povedati kaj več? Živim namreč pri starših, imam dojenčka in seveda me zelo skrbi – poleg očetovega zdravja – tudi zdravje otročka. Imamo le eno kopalnico, en wc, stanovanje ni veliko…
zanima me, ali obstaja možnost, da se s temi bakterijami res okužimo, v primeru, da morda wc ne bo dovolj razkužen, roke ne 100% umite. Seveda se bomo vsi trudili za max.higieno, a saj veste – nikoli ni 100%.
Če ima kdo izkušnje s tem načinom zdravljenja, bom zelo hvaležna.
Pozdravljena,
mojemu možu je bilo pri 48 letih ugotovljen tumor mehurja. Bil je 2 x operiran, tumor je bil zelo velik. Nato pa je začel z BCG terapijo, v začetku 1 x tedensko, nato vsak mesec, na koncu vsake tri mesece. Mi smo stvari rešili tako, da sem v stranišče poleg školke dala steklenico “varikine” in mož je po opravljeni potrebi vsakič školko polil z varikino. To smo počeli vedno po prejemu BCG po dva dni. Nato pa normalno naprej. V kolikor vas bo še kaj zanimalo vam bom z veseljem odgovorila, pogumno in brez panike, lep pozdrav Mila
Pozdravljena,
mislim, da se bo vaš oče kaj kmalu navadil na ustrezno higieno s tem mislim, da se bo dobro obrisal, pa uporaba bideja. Tako kot sem vam že napisala najbolj kritičen je prvi dan to je dan ko dobi dozo BCG. Priporočam, sicer ne vem če bo to delovalo tudi pri vas, ampak ko sva midva z možem prišla domov, se je mož vedno potrudil in spil okoli 3 litre tekočine (nesladkan čaj ali vodo) saj ga je po prejemu BCG vedno zelo peklo, ko je šel na vodo. In več ko popije in več ko urinira bolje je, zaradi perila pa si ne delajte skrbi, če pa vseeno, prve dva dni ločite njegovo spodnje perilo od vašega. Mi sicer tega nismo nikoli počeli.
Lep pozdrav