Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rak na materičnem vratu

Rak na materičnem vratu

Dober dan !
Mama (47 let) ima raka na materičnem vratu ( definiranega, I.stadij – to vemo). V petek bo v Kliničnem centru operirana, odstranili ji bodo celotno maternico in žleze. Zanima me kako bo operacija potekala, ter celotno okrevanje in zdravljenje. Po zdravnikovih besedah ima velike možnosti 100% okrevanja, zanima me vaše mnenje. Ali so možni zapleti ?
Očeta sem že zgubila zaradi te zahrbtne bolezni (rak želodca), upam, da se vse skupaj ne bo ponavljalo. Nimam več moči se boriti !
Hvala in lep pozdrav !
Tina

Spoštovana Tina,

iz vašega pisma veje huda zaskrbljenost kljub zelo dobrim napovedim. Vem, da je bila očetova smrt težka in grenka življenjska preizkušnja, toda ne bodite zdaj črnogledi in ne mečite puške v koruzo, tudi mati potrebuje vašo vzpodbudo in ne vem, zakaj je ne bi dobila. Rak materničnega vratu v I. stadiju je povsem ozdravljiv z operacijo, kakršno bo prestala vaša mama. Mislim, da kakšnih večjih zapletov ne morete pričakovati, je pa res, da je vsak, še tako majhen zdravniški poseg povezan z določenim tveganjem.

Priporočam vam, da gledate na razplet bolezni vaše matere optimistično, saj vse kaže, da se bodo kirurgove napovedi uresničile in ni razloga, da se ne bi. Kako natančno bo operacija potekala, se pogovorite z njim. Veliko je žensk, ki so prestale to operacijo, pa so po več desetletjih še vedno povsem čile in tudi zdrave. Nikar ne obupujte in zaupajte zdravniku.

Vabim vas tudi, da na strani Društva onkoloških bolnikov Slovenije pokukate v knjižico Rak rodil.

http://med.over.net/onko/knjizice/rakrodil/index.htm

Lepo vas pozdravljam,

Irena

zahvaljujem se vam za odgovor. njigo rak rodil sem pregledala in zdi se mi zelo vredu. Zanima me kako bi lahko to knjigo kupila – ali na onkološkem inštitutu ?
Hvala in lep pozdrav !
tina

Spoštovana Tina!

Knjižico Rak rodil je založilo Društvo onkoloških bolnikov Slovenije in je bolnikom brezplačno na razpolago v več bolnišnicah, zdravstvenih domovih in ginekoloških ambulantah po Sloveniji,
Na Onkološkem inštitutu pa jo lahko dobite na Oddelku za psihoonkologijo (v kleti stavbe D).

Lepo pozdravljeni,

Andreja Škufca

Spostovana Tina,
upamo, da bomo uporabnikom med.over.net kmalu omogocili narocanje knjizic tudi preko interneta. V tem primeru boste placali samo postnino (ker je knjizica sama brezplacna). Ta “trgovina” je ze v pripravi, ne vem pa se, kdaj bo aktivna.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close