Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak na hrbtenici ?

rak na hrbtenici ?

Pozdravljeni !
Star sem 47 let. Zadnje tri tedne imam bolečine v hrbtenici. Boli me v območju kakšnih 20 cm nad ledvenim delom. Bolečina izžareva predvsem v dimlje. Tudi splošno počutje je slabše od normalnega, občasno imam zmanjšan apetit, v dveh tednih sem shujšal 3 kg.
Skrbi me, da imam raka na hrbtenici in ta skrb še poslabšuje moje počutje. Prosim, da mi poveste nekaj o tej vrsti raka (simptomi, pregled, zdravljenje, itd.).
Za odgovor bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav.

Spostovani Vladimir!

Hrbtenica je sestavljena iz vretenc, vmes pa so nekaksna mehka, zelatinasta jedra, blazinice. S starostjo ta jedra izgubljajo proznost, vretenca pa so si vse blizje. Starostni procesi ne prizanesejo niti vretencem. Na njih zaradi trenja s sosednjim vretencem (ker sta se zblizala zaradi posedanja jedra) nastajajo poskodbe in ostri robovi. Vsi ti procesi lahko pripomorejo k temu, da na mestu, kjer iz zivcne “cevi”, ki jo vretenca oklepajo in scitijo, izhaja zivec, nastane vklescenost. To cutimo kot bolecino.

Prva preiskava, ki bo dognala, ali gre za ta (najpogostejsi) proces tudi pri vas, bo rentgensko slikanje.

Druga diagnoza, vredna razmisleka, ob tem, da navajate hujsanje, je tudi morebitna lokalna infekcija vretenca. Ker lahko ima ta vecje posledice, zdravnimo pa jo z antibiotiki, se le cimprej odpravite k zdravniku.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

pozdravljeni!
stara sem 16 let in zadnje 3 mesece v spodnjem delu hrbtenice, v predelu ledvic cutim nenehne bolecine, predvsem na levi strani. zaradi tega tudi pri pouku ne morem zbrano sodelovati. sprva sem pomislila,da imam problem z ledvicami vendar po pregledu urina ni bilo mozno zaznati nobenih tezav. zdaj me skrbi, da imam morda raka,tudi v druzini je to kar pogosto. mislite, da obstaja moznost,da imam raka?
ze vnaprej hvala za odgovor☺

Pojdite še enkrat k zdravniku, da Vas bo dal na druge preglede.
lp

New Report

Close