Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak na dojki-ginekolog ali osebni zdravnik?

rak na dojki-ginekolog ali osebni zdravnik?

iz naslova je vse jasno? ali greš h ginekologinji ali k osebnemu zdravniku, če opaziš kakšne spremembe?

K tistemu ki lažje in hitrejše pridete, saj sta oba merodajna, da vas pošljeta v ambulanto za bolezni dojk, na čemur vsekakor vstrajajte, pa ne zato, da bi vas strašila, ampak zato, da se čimprej znebite negotovosti.

josipina, hvala za odgovor, sem pa se že naročila na samoplačniški pregled, ki ga imam v ponedeljek.

jaz bi šla k osebnemu zdravniku

Pojdite k osebnemu zdravniku kjer dobite napotnico za
onkološki inštitut kjer boste še isti dan obravnavani, seveda
če ste kaj zatipali…..Če ste pa preventivno potem se je treba naročiti za mamografijo.

Pozdravljene!

Že kakšne 3-4 mesece imam zatrdlino na dojki. Je majhna,
trda, neboleča, grčasta.Vedno na istem mestu. V teh mesecih se je rahlo povečala. Ko kožo napnem, se vidi modrikasta izboklina. Sicer se mi pred menstruacijo vedno pojavijo boleči vozlički, ki izginejo, ta pa še kar vztraja. Pred menstruacijo, (ko so dojke bolj napete), je ta vztrajna zatrdlinica slabše tipna.
Najbolj zanimiva se mi zdi barva(kot sem že napisala-modrikasta).
Bila sem na pregledu pri splošni zdravnici in ta me je napotila na OI.
Zanima me, ali ima/je imela katera podobne izkušnje? Je ta napotitev na OI popolnoma normalen proces? Bila sem prepričana, da me bo najprej poslala na kakšen UZ dojk. Kako dolgo se čaka na pregled?
Sicer sem sokoraj prepričana, da ni nič hujšega…Stara sem 27 let in v družini nimamo raka na dojkah.

Hvala za vaša mnenja in odgovore.

Lp Manja

Lep pozdrav!
Mislim, da je OI čisto pravi naslov za tvoje težave. Tam bodo najhitreje oravili vse preiskave (in te, upam, potolažili, da je vse v najlepšem redu). Mene je moj osebni zdravnik najprej poslal na pregled v rdinacijo za bolezni dojk v našem zdravstvenem domu, od tam pa so me napotili na OI.
Srečno!

New Report

Close