Rak mod
Pozdravljeni,
pred 2mesecema sem zaznal topo bolečino v predelu mod ali nekje globoko v desnem delu medenice, kjer se držijo moda, “za oz. pod modami”. Začela se je 14-dnevnem strnjenem projektnem delu, ki je potekal cca 12 ur dnevno, sede.
Bolečina je topa, inpulzivna, sicer trdovratna in vedno prisotna OB SEDENJU (začne se 5 minut po sedenju) ali tudi ob daljšem, ponavljajočem sklanjanju trupa naprej, a izrazitejša ob sedenju.
V tem času sem bil UZ pregledan. V desnem modu imam mikrokalcinacije, desni testis pa obdaja manjša hidrokela. V glavi levega epididimisa je 1cm velika spermatokela.
Pregled ostalih organov je bil BP.
Sicer otekline mod ni, če stojim bolečine ni, oz. je včasih zelo minimalna, uriniram normalno, prostala je malenkost nad normalno mero, PSK je v mejah normale, kalcij v telesu je ok.
Čakam na urologa, zanima pa me vaše mnenje, če ga lahko prosim pridobim, kaj bi bil vzrok bolečini.
Ali je lahko rak na modu, saj sem prebral, da se kaže tudi kot občutek neugodja, teže ali napetosti v modu oz. možna je topa bolečina v medeničnem dnu ali dimljah.
Ali naj obiščem OI?
Lepo prosim in hvala za odgovor.
Izkušenj s tovrstnimi težavami na tem forumu ni tako, da bi težko pomagala s konkretnim nasvetom. A glede na to, da pravite, da ste opravili UZ, bi vas verjetno ultrazvočist obvestil o morwbitnem sumu na kaj nevarnejšega… vsekakor je lahko bolečina tudi od česa drugega, zato bi se jaz na vašem mestu posvetovala najprej o izvidih UZ z vašim osebnim zdravikom. Šele, če bosta on ali urolog postavila morebiten sum, vas bodo napotili na OI.
Kar pogumno naprej v upanju, da ni nič nevarnega.
Pozdrav!