Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija rak mehurja1

rak mehurja1

Spoštovani!
Obračam se na vas za nasvet!
Moj oče je bil v juniju 2012 v starosti 78 let operiran za rakom mehurja v SB IZOLA. Vstavljena mu je bila tudi nefrostoma v desno ledvico, ker seč ni mogel v mehur. Dr., ki ga je operiral je rekel, da je bil rak globok, sicer je bil redkobeseden.Prvotna diagnoza je bila vesicae urinariae sanguinas, pri zadnji cistoskopiji pa je vesicae urinariae recid.
Zanima me, kaj to pomeni.
Za odgovor se vam zahvaljujem!!

Spoštovani!

“vesica urinaria” je sečni mehur, “sang…” bi pomenilo najbrž, da je bil krvaveč, “recid” pa ponoven, ponovljen – se pravi je ponovno videti tumorsko raščo v mehurju.

Rak mehurja, če vrašča v mišico – T2 – se zdravi z veliko operacijo, vendar je vprašanje, ali je bolnik v tako visoki starosti zanjo še sposoben (odstranitev mehurja ter prostate in stoma – se pravi urinira v vrečko skozi luknjo na trebuhu). Sploh dejstvo, da je bila že potrebna nefrostoma (cevka direktno v ledvico), je slab znak, ki pogosto kaže, da je rak že precej napredoval. Druga možnost (če za operacijo ni sposoben), je obsevanje. To sicer bolezni ne ozdravi, včasih pa uspešno za nekaj časa ustavi njeno napredovanje. Pred obsevanjem se vsekakor ponovno opravi transuretralna resekcija in mehur poskuša vsaj iz mehurja odstraniti vidne tumorske spremembe.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala za odgovor,zanima pa me še,kako se kaže nadaljni potek bolezni,kaj lahko pričakujemo in kako dolgo lahko to še prenese glede na njegovo starost.

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Za kakršnokoli špekulacijo v tej smeri bi pobreboval ne samo kopije histoloških izvidov (kakšne celice so, stadij in gradus…) in operativnih zapisnikov vseh dosedanjih posegov na mehurju ter izvide CTjev in UZjev, ampak tudi pogovor z bolnikom, oceno njegovega splošnega stanja – pa še v tem primeru bi bila napoved zgolj statistična in lahko za konkretnega bolnika povsem napačna.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close