RAK MEHURJA
Spoštovani!
Mogoče nisem izbrala ustreznega foruma ampak vseeno bi vas vljudno prosila za vaš dragoceni nasvet v zvezi z mamino diagnozo , imenovano Tu.vesicae urinariae(Ta.high grade) ; Macrohaematuria. Mama je bila operirana , na histoloških preiskavah piše, da gre za neinvazivni papilarni karcinom ter eozinoilni ,hemoragični cistitis. Prejela je tudi kemoterapijo BCG,po kateri je bila izredno slaba.Kasneje so ji naredili kontrolo,na izvidu piše par skupin atipičnih celic,ki jih ne morejo dokončno opredeliti glede mlg suspektno.
Zanima me, kaj se iz tega da razbrati – ali se je bolezen ustavila , ali se lahko ponovi in razširi na
druge organe in nenazadnje , kako naj mama živi naprej , da ne bo “razloga za paniko”????
Nasula sem vam kup vprašanj in vam bom nadvse hvaležna, če si boste vzeli vaš dragoceni čas
in mi skušali odpraviti dvome ,saj me resnično skrbi zanjo .
Topla hvala!
Inka
Spoštovani!
Pri raku mehurja smo pravilo predvsem zaskrbljeni za možnost preraščanja stene na druge organe, kar v maminem primeru ni bilo. Glede možnosti, da bi se pojavili zasevki, pa je trenutno veliko preuraneno govoriti. Živi naj čim bolj nromalno lahko. Z ničemer ne more poslabšati satnja, lahko pa porpavi svoje počutj,e če s e boste vsi skupaj sprostili in poskusili živeti vsak dan sproti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pojav krvi v urinu imenujemo hematurija. Če je urin krvav že na pogled, govorimo o makrohematuriji. Mesto krvavitve je katerikoli del sečil, od ledvic do sečnice. Vzroki so lahko vnetne bolezni, tumorji, kamni, poškodbe. Potrebno je opraviti pregled, analizo urina in krvi, morda UZ ali CT, tudi cistoskopija pride v poštev. Seveda se brez teh podatkov ne da povedati nič konkretnega.
Matjaž