Rak limf?
Pozdravljeni!
Boleham za anksioznostjo in jemljem tablete Zoloft (50mg) in Torendo (0,5mg) in opazil sem, da so se mi ”učvrstile bezgavke okoli brade. Jaz imam na vsaki strani brade ”povečane bezgavke. Niso nekaj povečane, so bolj ploščate in imajo premera približno 1,5 cm. Na levi strani je malo manjša. Sem pa nekaj raziskoval in opazil, da so se mi povečale bezgavke tudi pred ušesi in spet je na levi strani malo manjša od druge, tista ta večja pa je vilika približno pol cm. Drugače so trde in mislim, da malo premikajoče. Drugače imam take že kar nekaj let, samo sedaj pa so se ”učvrstile”. Bi bilo to lako ok tablet ali je to rak? Star sem 24 let, 188 cm in 79kg. Za odgovor se vam v naprej zavaljujem!
Lep pozdrav!
Marko, glede na to, da jih imaš povečane že več let, verjetno niso nevarne a vsekakor pojdi k splošnemu zdravniku, da ti jih pretipa in po potrebi napoti na ultrazvok ali punkcijo. Kar pogumno. Ni vsaka povečana bezgavka že rak.
Drži se!
Pozdravljeni!
Vprašala, bi glede moje Hčere! Stara bo 17 let in semji danes zatipala povečane bezgavke. Podobne so kot pri mladeniču zgoraj. Tudi ona ima povečana bezgavke pred ušesom, na obeh strane, v velikosti borovnice, meni se zdi da ni premakljiva. Pod desno stranjo brade pa ima povečano,nebolečo bezgavko v velikosti LEŠNIKA! Jo ne boli, je meni na otip mehko trda ali kako naj povem in okoli nje so se naredile še tri boleče bezgavke, v velikosti borovnic. Glede bolečih me ne skrbi, glede tiste velike pa pravi, da ji ima že najman dve leti in, da ji ni nič zrastla! In punca mi tega ni povedala. Rekla mi je, da je na njih enostavno pozabila. Saj to ji verjamem, ampak, da se takole obnaša, do svojega zdravja je pa višek. Zao bi lepo prosila, da mi odgovorite , če je to lahko rak, glede nato, da sta ji že ccc dve liti nista povečali. Drugače preboleva anksioznoast, tako kot Marko,fant, ki je pisal pred nama. In brala sem, da pretirana anksioznost (ona pa ima udo obliko) povzroči nasanek bolezni, kot so npr.rak! Tako, da. Za odgovor vam bom res hvaležna!
Lep pozdrav!
Kristina
Pozdravljena,
glede na to, da ima 2 leti povečano bezgavko verjetno ni kaj zelo nevarnega, ampak vseeno naj gre k zdravniku in pokaže vse bulice.
Kar pogumno, ni že vsaka povečana bezgavka nevarna.
Pozdrav,